Geriatrische Revalidatiezorg vergoeding 2022

Met geriatrische revalidatiezorg bedoelen we de revalidatie van kwetsbare ouderen na een hartinfarct, een botbreuk, een orthopedische ingreep of na het plaatsen van een nieuwe heup of knie. Het kan uiteraard ook gaan om de revalidatie of een andere behandeling en opname waarbij een medisch specialist betrokken is en wanneer direct naar huis tergkeren geen optie is.

Geriatrische revalidatiezorg vergoeding 2022 voor zes maanden via basisverzekering

Doel van geriatrische revalidatiezorg is om de patiënt zo snel mogelijk weer thuis te krijgen. Daar moet de patiënt dan weer zelfstandig kunnen functioneren. Er wordt een geriatrische revalidatiezorg vergoeding 2022  uitgekeerd vanuit de basisverzekering. Dan dient deze revalidatiezorg wel noodzakelijk te zijn. Dit kan na bijvoorbeeld een opname in het ziekenhuis het geval zijn. De geriatrische revalidatiezorg vergoeding 2022  wordt maximaal voor een periode van zes maanden vergoed vanuit het basispakket.

Geen eigen bijdrage, wel eigen risico

Krijg je de geriatrische revalidatiezorg vergoeding 2022 uitgekeerd, dan geldt geen eigen bijdrage, wel valt de revalidatiezorg onder het eigen risico. Indien de periode van zes maanden niet toereikend is en een langere periode noodzakelijk is, zijn er verzekeraars die een aanvullende verzekering bieden. In dat geval kun je een geriatrische revalidatiezorg vergoeding 2022 krijgen vanuit die verzekering . Wat die aanvullende verzekering inhoudt, verschilt per verzekeraar. Zaak dus de voorwaarden en eventuele eisen per verzekeraar goed door te nemen.

Vergelijk de verzekeraars op zorgverzekerinq.nl

Om de voor jou beste zorgverzekering te vinden kun je hier op zorgverzekerinq.nl prima de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Doe dat niet alleen op basis van de prijs, maar check zeker de vergoedingen, polisvoorwaarden en eventueel de aanvullende eisen.

Heb je aan de basisverzekering voldoende als het gaat om geriatrische revalidatiezorg?

Ja, in principe wel. De basisverzekering keert een geriatrische revalidatie vergoeding uit voor maximaal zes maanden.

Wanneer sluit je een aanvullende verzekering af?

Als blijkt dat zes maanden geriatrische revalidatiezorg vergoeding niet voldoende is, dan wordt er door een aantal verzekeraars een aanvullende verzekering aangeboden. Aan die verzekering zijn per verzekeraars verschillende voorwaarden verbonden.

Vind je op Zorgverzekerinq.nl de beste verzekering?

Ja. Door hier op deze website de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, vind je de beste verzekering, een verzekering die past bij jouw specifieke situatie.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten