Geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2022

In ons land is de geestelijke gezondheidszorg uitstekend geregeld en georganiseerd. In verreweg de meeste gevallen is er dekking voor de geestelijk gezondheidszorg vanuit de basisverzekering. Wel geldt dan het eigen risico en bovendien is dan een verwijsbrief van de huisarts een must.

Geestelijke gezondheidsvergoeding 2022 vanuit de basisverzekering

De basis geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2022 krijg je dus vanuit de basisverzekering. De geestelijke gezondheidszorgvergoeding 2022 geldt overigens in beginsel wel voor slechts één traject. Ook als het gaat om gespecialiseerde geestelijke gezondheid wordt de geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2022 vanuit het basispakket vergoed. Ook nu geldt wel het eigen risico. Krijg je medicijnen voorgeschoteld van de psychiater, dan krijg je die niet altijd vanuit de basisverzekering vergoed, of is er alleen een vergoeding voor de goedkoopste variant. In bepaalde gevallen is een eigen bijdrage gewenst.

De voorwaarden van de verzekeraars

De verzekeraars kunnen verschillende voorwaarden stellen voor er sprake is van een geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2022. Zo kan de verzekeraar bijvoorbeeld werken met een aantal geselecteerde psychologen en kun je dus niet bij een zelf gekozen instantie terecht. Om die reden is het doornemen van de polisvoorwaarden van de verzekering ook zo belangrijk.

Niet bij levensfase problemen als stress en burn-out

Uiteraard vindt niet alles dekking uit de basisverzekering. Zo wordt er onder andere geen geestelijke gezondheidszorg vergoeding 2022 uitgekeerd  bij levensfase problemen als stress en burn-out, bij seksuologische zorg, dyslexie en preventieve zorg. Voor dergelijke problemen kun je bij een aantal verzekeraars wel een aanvullende verzekering afsluiten.

Vergelijk de verzekeraars op deze website

Het is zeker wat betreft de geestelijke gezondheidszorg erg belangrijk om altijd goed kennis te nemen van de aanvullende eisen die een verzekeraar stelt, vergoedingen en de polisvoorwaarden. Door de verzekeraars op deze website met elkaar te vergelijken vind je overigens altijd de voor jouw specifieke situatie beste verzekering.

Komt de geestelijke gezondheidszorg vergoeding uit het basispakket?

Ja, deze vergoeding wordt door de basisverzekering gedekt. Dan dien je overigens wel een verwijzing te hebben van de huisarts.

Is een aanvullende verzekering dan nog noodzakelijk?

Niet alles wordt gedekt vanuit de basisverzekering. Denk maar eens aan levensfase problemen en preventieve zorg. Voor dergelijke zorg is bij een aantal verzekeraars een aanvullende verzekering af te sluiten.

Hoe vind je de voor jou beste verzekering?

De beste verzekering vind je door aan de hand van jouw zorgwensen de verzekeraars hier op Zorgverzekerinq.nl met elkaar te vergelijken.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten