Gedragstherapie behandeling vergoeding

Gedragstherapie wordt toegepast om de negatieve keten van oorzaak en gevolg te doorbreken. Gedragstherapie wordt aangeboden binnen de geestelijke gezondheidszorg. Je leest er alles over, hier op Zorgverzekerinq.nl. Je maakt hier bovendien kennis met de verschillende zorgverzekeraars en kunt hier de zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze. Ook lees je hier over de gedragstherapie behandeling vergoeding 2025.

Wat is gedragstherapie?

Je kunt gedragstherapie beschouwen als het afleren van niet helpend aangeleerd gedrag. Gedragstherapie is een vorm van psychotherapie. Uitgangspunt is dat ongewenst gedrag iets is dat aangeleerd is en dus ook weer afgeleerd kan worden. Bij gedragstherapie worden vaak eenvoudige leerprincipes gebruikt, waardoor snel resultaat geboekt kan worden. Gedragstherapie wordt niet zelden ingezet als sprake is van een depressie. Bij deze therapie gaat het om zaken as verheldering, zelfobservatie inventarisatie en de training van sociale vaardigheden.

Wat zijn de gedragstherapie behandeling kosten?

Daar is op voorhand nies van te zeggen. Het hangt in sterke mate af van de duur van de behandeling en die duur heeft weer alles te maken met de aard en ernst van de klachten. Ook slaat een behandeling bij de ene persoon sneller aan dan bij een ander. Vooraf is dus weinig tot niets te zeggen over de kosten.

Valt de gedragstherapie behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de gedragstherapie behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Om voor de vergoeding in aanmerking te komen, is wel altijd een verwijzing van de eigen huisarts noodzakelijk. Omdat de therapie binnen de basisverzekering valt is een aanvullende verzekering dus niet noodzakelijk.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste gedragstherapie behandeling vergoeding?

Ook dat is op voorhand niet te zeggen, Je kunt hier op Zorgverzekerinq.nl wel de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Op basis daarvan neem je wel altijd de juiste beslissing als het gaat om de keuze voor een zorgverzekering. Op deze website lees je toch al alles over de zorgverzekering en maak je kennis met de verschillende verzekeraars.

Hoe kun je gedragstherapie krijgen?

Gedragstherapie kan aangeboden worden vanuit de geestelijke gezondheidszorg. Deze specialisten hebben precies die behandeling voor jou die je kunnen helpen om jouw gedrag te beïnvloeden.

Valt de gedragstherapie behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is zeker het geval. Een aanvullende verzekering is dus niet nodig. Een verwijzing van de eigen huisarts is dat overigens wel.

Welke informatie lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Je leest hier alles over de zorgverzekering. Ook maak je kennis met de zorgverzekeraars en kun je de verzekeringen met elkaar vergelijken.

5/5 - (12 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd