Flapoorcorrectie vergoeding 2025

Vind jij een zorgverzekering met vergoeding voor een flapoorcorrectie belangrijk in 2025? CZ (Zorgbewustpolis + Plus) is de goedkoopste met een flapoorcorrectie vergoeding voor € 152,80 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft CZ (Zorgbewustpolis + Plus) de goedkoopste tandartsverzekering voor € 167,80. De beste dekking voor een flapoorcorrectie heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
210,72
Zorgkeuze
ruim
100% eenmalig (tot 18 jaar)
  • Inclusief App de verpleegkundige
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
210,72
Zorgkeuze
ruim
100% eenmalig (tot 18 jaar)
  • Inclusief App de verpleegkundige
  • Altijd 14 dagen bedenktijd

De één noemt het probleem uitstaande oren, een ander heeft het gewoon over flaporen. Hoe je de kwaal ook noemt, vervelend is het in alle gevallen en vaak zie je dat mensen op hogere leeftijd zich steeds beginnen te ergeren aan de wijd uitstaande oren. Kijken we om die reden naar de flapoorcorrectie vergoeding 2025, dan ontdekken we al snel dat er geen flapoorcorrectie correctie 2025 vanuit de basis zorgverzekering uitgekeerd wordt. Wél zijn er aanvullend verzekeringen die wel een flapoorcorrectie vergoeding 2025 verstrekken. Door de aanvullende verzekeringen die wel een vergoeding uitkeren als sprake is van flaporen met elkaar te vergelijken, kies je voor de verzekering die het best aansluit bij jouw specifieke mensen en die je uiteraard de beste voorwaarden biedt.

Wat is een flapoorcorrectie vergoeding 2025 nou eigenlijk precies?

flapoorcorrectie vergoeding

Gaat een plastisch chirurg of een KNO arts met jouw uitstaande oren aan de slag, dan wordt niets meer of minder dan de vorm en de stand van het uitstaande oor gecorrigeerd. De flapoorcorrectie vergoeding 2025 die er is vanuit aanvullende verzekeringen, moet de kosten voor deze ingreep dekken. Eventueel kan tijdens de ingreep bij volwassenen ook meteen de vorm van de oorschelp op de oorlel een aanpassing krijgen. De correctie van de stand van de oren is mogelijk vanaf het zesde levensjaar, de ingreep duurt vaak niet langer dan zestig minuten. Kinderen worden onder narcose behandeld, volwassen krijgen slechts een plaatselijke verdoving.

Wat valt te zeggen over de kosten van een flapoor correctie vergoeding 2025?

Het is en blijft lastig om een uitspraak te doen over de exacte kosten voor een flapoor correctie 2025. Heel globaal echter, zit je voor deze ingreep al snel op een bedrag tussen de twee- en vierduizend euro. Dat bedrag wordt dus niet vanuit de basisverzekering vergoed. De exacte prijs hangt onder andere af van welk ziekenhuis of welke kliniek je bezoekt.

De behandeling van uitstaande oren valt niet onder de basisverzekering?

Nee, helaas. Er is geen zorgverzekeraar te vinden die vanuit de basisverzekering een flapoorcorrectie vergoding 2025 uitkeert. Dat wordt dus de aanvullende zorgverzekeringen vergelijken, om zo te onderzoeken welke verzekeraar jou de beste voorwaarden kan bieden voor deze ingreep.

Zijn er zorgverzekeraars die een goedkope aanvullende verzekering bieden voor de correctie van de stand van de oren?

Zeker in de zorg geldt dat er altijd maatwerk geleverd wordt. Daar hoort dus ook een maatwerk prijs bij. Het afsluiten van de juiste aanvullende verzekering is dat ook. Bij het zoeken naar de voor jou perfecte aanvullend verzekering, wordt door de meeste mensen in eerste instantie alleen gekeken naar de hoogte van de premie. Het is verstandiger om bij het vergelijken van de verschillende verzekeringen wat verder te kijken en zeker ook de dekking en de voorwaarden van de verzekering in het totaalplaatje mee te nemen. Wat vervolgens de voor jou perfecte verzekering is dus aanvankelijk van de prijs en wat je wilt en kunt betalen, en de dekking van de polis. Zoals gezegd, puur maatwerk dus.

Is er een flapoorcorrectie vergoeding 2025?

Nee. Vanuit de basisverzekering wordt geen vergoeding uitgekeerd om de kosten voor het corrigeren van de stand van het oor te dekken. Die kosten bedragen overigens zo tussen de twee- en vierduizend euro.

Is er wel een flapoorcorrectie vergoeding 2025 vanuit de aanvullende verzekering?

Er zijn voldoende verzekeraars beschikbaar die inderdaad een vergoeding uitkeren vanuit een aanvullende verzekering. Om die aanvullende verzekering met de beste dekking en de beste voorwaarden te vinden, is het verstandig om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Overstappen naar een andere verzekering, tot wanneer kan dat precies?

Heb jij de voor jou beste aanvullende zorgverzekering gevonden? Wil je nadat je de verzekeringen vergeleken hebt overstappen naar een andere verzekeraar? Weet dan dat dit kan in de periode van 13 november tot en met 31 december, 00.00 uur.

5/5 - (36 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd