Emotionele verwaarlozing behandeling

Op zoek naar een zorgverzekering met vergoeding voor emotionele verwaarlozing behandeling in 2025? Menzis is de goedkoopste met emotionele verwaarlozing behandeling vergoeding voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 premie voor emotionele verwaarlozing behandeling. De beste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Er zijn best veel kinderen die te maken krijgen met emotionele verwaarlozing, waartegen met dank aan de geestelijke gezondheidszorg gelukkig wel iets te doen is. Op Zorgverzekerinq.nl kun je lezen wat je moet doen om in aanmerking te komen voor een emotionele verwaarlozing behandeling vergoeding 2025. Ook kun je hier nader kennismaken met de verzekeraars en kun je hier prima de beschikbare zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Wat is emotionele verwaarlozing

Emotionele verwaarlozing is een lastige aandoening. Het is vaak niet zichtbaar of het wordt verborgen door dure kleding en het geven van grote hoeveelheden dure merkkleding. Krijg je van de ouders nauwelijks liefde, warmte en aandacht, dan kan sprake zijn van emotionele verwaarlozing. Ouders blijken dan amper of helemaal niet geïnteresseerd in de belevenissen van hun kinderen en hoe ze het er op school vanaf brengen. Kinderen krijgen nooit een knuffel en ouders doen vaak niets met de kinderen. Het gebrek aan aandacht wordt door ouders vervolgens niet zelden gecompenseerd met het geven van dure cadeaus en veel zakgeld. Daarmee worden de emotionele behoeften van de kinderen echter niet gestild.

Wat zijn de kosten van een emotionele verwaarlozing behandeling?

Daar kun je op voorhand niets zinnigs over zeggen. Het hangt er van af hoe erg de verwaarlozing precies is en hoe snel een behandeling aan kan slaan. Dat betekent dus dat de kosten per persoon sterk kunnen verschillen. Het is niets minder dan maatwerk.

Valt de emotionele verwaarlozing behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. De behandeling valt binnen de basisverzekering. Dat betekent meteen ook dat je in dit geval dus geen aanvullende verzekering aan hoeft te spreken. Waar je wel altijd voor moet zorgen is dat je een directe verwijzing krijgt van jouw huisarts.

Welke zorgverzekering geeft de hoogste emotionele verwaarlozing behandeling vergoeding?

Ook dat is op voorhandnet vast te stellen. Wat je kunt doen is op deze website de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Verder word je her alles verteld over de verschillende verzekeringen en worden de beste en voor jou geschikte zorgverzekeraars aan je voorgesteld. Met dank aan Zorgverzekerinq.nl maak je altijd de voor jou beste keuze.

Bestaat er zoiets als een behandeling tegen emotionele verwaarlozing?

Ja, er is een behandeling mogelijk. Je kunt je wenden tot de geestelijke gezondheidszorg. De specialisten kunnen je helpen om iets tegen verwaarlozing te doen.

Valt emotionele verwaarlozing vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Er is wel een verwijzing nodig van de huisarts. Daarentegen is een aanvullende verzekering dus niet nodig.

Welke informatie lees je op Zorgverzekerinq.nl?

Je kunt hier alles lezen over de zorgverzekering. Verder worden de verzekeraars aan je voorgesteld en kun je de verzekeringen goed met elkaar vergelijken.

5/5 - (35 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd