EMDR behandeling vergoeding

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Op Zorgverzekerinq.nl lees je alles over EMDR en de EMDR behandeling vergoeding 2024.  Verder kun je op deze website kennismaken met de zorgverzekeringen die er zijn, de zorgverzekeraars en kun je eveneens de verschillende verzekeringen prima met elkaar vergelijken.

Ontdek nu hoeveel jij kan besparen

Wat is een EMDR behandeling?

EMDR is een bewezen effectieve therapie die kan worden gebruikt bij de verwerking van ingrijpende en vooral nare gebeurtenissen. De EMDR behandeling wordt gebruikt als je maar hinder blijft ondervinden van een bepaalde traumatische gebeurtenis in de vorm van seksueel geweld, een overval of als je slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval. Dit gaat vaak gepaard met flashbacks en met nachtmerries. EMDR wordt vaak toegepast al er sprake s van PTSS. Door de behandeling neemt de kracht en de emotionele lading van een nare herinnering in sterke mate af.

Wat zijn de kosten van een EMDR behandeling?

Dat kun je niet zomaar zeggen. Het hangt zeker af van de ernst en de aard van de klachten. De kosten zijn maatwerk en kunnen per individu echt anders zijn.  Bovendien hangt het af van hoe snel een bepaalde behandeling bij iemand aanlaat en effect sorteert.

Valt de EMDR behandeling vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

Ja, de EMDR behandeling vergoeding 2024 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Dat houdt dus in dat je geen aanvullende verzekering af hoeft te sluiten. Waar je wel achteraan moet is een verwijzing van de huisarts. Die is noodzakelijk om in aanmerking te komen van de EMDR behandeling vergoeding 2024.

Welke zorgverzekering geeft de hoogste EMDR behandeling vergoeding?

Ook dat is niet zomaar aan te geven. Om een beeld te krijgen, kun je de verschillende zorgverzekeringen op Zorgverzekerinq.nl prima en nauwkeurig met elkaar vergelijken. Verder lees je hier echt alles over de zorgverzekering in het algemeen. Ook worden de zorgverzekeraars op deze website nader aan je voorgesteld.

Is er een EMDR behandeling mogelijk?

Ja, die is zeker beschikbaar. De behandeling wordt gegeven via de geestelijke gezondheidszorg. Over de duur van het traject kan niets gezegd worden, dat verschilt van persoon tot persoon.

Valt de EMDR behandeling binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Dat maakt dat een aanvullende verzekering afsluiten niet noodzakelijk is. Wel moet je een verwijzing hebben van de huisarts om de vergoeding te krijgen.

Welke informatie kun je inwinnen via Zorgverzekerinq.nl?

Hier lees je alles over de zorgverzekering. Verder maak je hier kennis met de verzekeraars en kun je de verzekeringen met elkaar vergelijken.

5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd