Eetbuistoornis behandeling vergoeding

Wil jij in 2025 een goedkope zorgverzekering met eetbuistoornis behandeling vergoeding? Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De beste dekking voor eetbuistoornis behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Heb jij een eetbuistoornis? Dan heb je te maken met onbeheersbare eetbuien. Met de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg is er prima iets te doen als je hier mee te maken hebt. Op Zorgverzekerinq.nl kun je alles lezen over de eetstoornis en word je geïnformeerd of er een eetbuistoornis behandeling vergoeding 2025 is vanuit de basisverzekering. Op deze overzichtelijke website lees je toch al alles over de verzekering en kun je de beschikbare verzekeringen prima met elkaar vergelijken.

Wat is een eetbuistoornis?

Heb je een eetbuistoornis, dan heb je onbeheersbare eetbuien. Je eet dan echt heel erg veel tijdens regelmatig voorkomende eetbuien. Je kunt de dwang om te eten niet te bedwingen. Nadat jij zoveel gegeten hebt, voel jij je somber en vooral ook erg schuldig. Een eetbuistoornis is iets anders dan boulimia. Je hebt nu namelijk niet de neiging om het eten uit te braken door te laxeren. Een eetbuistoornis wordt ook wel een binge eating disorder genoemd. Heb je een eetbuistoornis, dan blijf je door eten tot dat er een onaangenaam en vol gevoel hebt. Je eet zonder dat je echt lichamelijke trek hebt en er is sprake van een stoornis als de klachten gedurende een periode van drie maanden zich gemiddeld eens per week voordoen.

Wat kost een eetbuistoornis behandeling?

Dat verschilt nadrukkelijk per persoon. Het is de vraag hoe snel een behandeling bij iemand aanslaat en dus hoeveel behandelingen er noodzakelijk zijn. Over de kosten kunnen op voorhand dus geen uitspraken gedaan worden Dit is echt een kwestie van maatwerk.

Valt de eetbuistoornis behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Een aanvullende verzekering afsluiten is bij een eetbuistoornis behandeling dus niet noodzakelijk. Wil je in aanmerking komen voor de eetbuistoornis behandeling vergoeding 2025, dan moet je wel in het bezit zijn van een verwijzing van de huisarts.

Welke zorgverzekering geeft de hoogste eetbuistoornis behandeling vergoeding?

Ook dat is op voorhand niet vast te stellen. Wel kun je her op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Ook maak je hier nader kennis met de verschillende zorgverzekeraars én lees je alles wat met deze verzekering te maken heeft. Vergelijk je op deze website de verzekeringen, dan maak je altijd een betere keuze.

Wie kan je helpen als je een eetbuistoornis hebt?

Je kunt dan hulp krijgen vanuit de GGZ. Het aantal behandelingen dat noodzakelijk is, is sterk afhankelijk van de ernst van de klachten.

Valt deze behandeling eigenlijk binnen de basisverzekering?

Ja, dat is zeker het geval. Een aanvullende zorgverzekering afsluiten is dus niet nodig. Waar je wel voor moet zorgen is een verwijzing van de eigen huisarts wil je in aanmerking komen van de vergoeding.

Wat kun je vinden hier op Zorgverzekerinq.nl?

Je leest hier echt alles over de zorgverzekering. De verzekeraars worden aan je voorgesteld en om de beste keuze te maken kun je de verzekeringen prima met elkaar vergelijken.

5/5 - (5 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd