Alles wat je moet weten
Alles wat je moet weten
Heb jij een eetbuistoornis? Dan heb je te maken met onbeheersbare eetbuien. Met de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg is er prima iets te doen als je hier mee te maken hebt. Op deze overzichtelijke website lees je toch al alles over de verzekering en kun je de beschikbare verzekeringen prima met elkaar vergelijken.
Lees meer
Alles wat je moet weten
Eetbuistoornis behandeling vergoeding en zorgverzekering
Hier lees je alles over de vergoeding van eetbuistoornis behandelingen en kun je vrijblijvend je premie berekenen.
Wat is een eetbuistoornis?
Heb je een eetbuistoornis, dan heb je onbeheersbare eetbuien. Je eet dan echt heel erg veel tijdens regelmatig voorkomende eetbuien. Je kunt de dwang om te eten niet te bedwingen. Nadat jij zoveel gegeten hebt, voel jij je somber en vooral ook erg schuldig. Een eetbuistoornis is iets anders dan boulimia. Je hebt nu namelijk niet de neiging om het eten uit te braken door te laxeren. Een eetbuistoornis wordt ook wel een binge eating disorder genoemd. Heb je een eetbuistoornis, dan blijf je door eten tot dat er een onaangenaam en vol gevoel hebt. Je eet zonder dat je echt lichamelijke trek hebt en er is sprake van een stoornis als de klachten gedurende een periode van drie maanden zich gemiddeld eens per week voordoen.
Wat kost een eetbuistoornis behandeling?
Dat verschilt nadrukkelijk per persoon. Het is de vraag hoe snel een behandeling bij iemand aanslaat en dus hoeveel behandelingen er noodzakelijk zijn. Over de kosten kunnen op voorhand dus geen uitspraken gedaan worden Dit is echt een kwestie van maatwerk.
Valt de eetbuistoornis behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?
Ja, dat is het geval. Een aanvullende verzekering afsluiten is bij een eetbuistoornis behandeling dus niet noodzakelijk. Wil je in aanmerking komen voor de eetbuistoornis behandeling vergoeding 2025, dan moet je wel in het bezit zijn van een verwijzing van de huisarts.
Welke zorgverzekering geeft de hoogste eetbuistoornis behandeling vergoeding?
Ook dat is op voorhand niet vast te stellen. Wel kun je hier op Zorgverzekerinq.nl de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Ook maak je hier nader kennis met de verschillende zorgverzekeraars én lees je alles wat met deze verzekering te maken heeft. Vergelijk je op deze website de verzekeringen, dan maak je altijd een betere keuze.
Wie kan je helpen als je een eetbuistoornis hebt?
Je kunt dan hulp krijgen vanuit de GGZ. Het aantal behandelingen dat noodzakelijk is, is sterk afhankelijk van de ernst van de klachten.
Valt deze behandeling eigenlijk binnen de basisverzekering?
Ja, dat is zeker het geval. Een aanvullende zorgverzekering afsluiten is dus niet nodig. Waar je wel voor moet zorgen is een verwijzing van de eigen huisarts wil je in aanmerking komen van de vergoeding.
... de beste deals voor jou