Dwanggedachten behandeling vergoeding

Vind jij een zorgverzekering met vergoeding voor dwanggedachten behandeling belangrijk in 2025? Menzis is de goedkoopste voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De beste dekking voor dwanggedachten behandeling heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Steeds weer terugkerende gedachtes en denkbeelden. Dat is in essentie wat dwanggedachten zijn. Met behulp van het GGZ is er zeker iets aan deze dwanggedachten te doen. Of er ook sprake is van een dwanggedachten behandeling vergoeding 2025 lees je hier op de website Zorgverzekerinq.nl. Verder maak je op deze website nadere kennis met een aantal zorgverzekeraars en kun je – heel belangrijk- de zorgverzekeringen prima en nauwkeurig met elkaar vergelijken.

Wat zijn dwanggedachten?

Zoals gesteld zijn dwanggedachte gedachten of denkbeelden die steeds opnieuw terugkomen. Deze gedachten worden ook wel eens obsessies genoemd. Dwangbeelden kunnen akelig en zeer storend zijn. Bovendien raak je vaak gespannen, word je bang en onrustig. Deze dwanggedachten zijn in de meeste gevallen alleen te stoppen door bepaalde handelingen uit te voeren. Denk je bijvoorbeeld dat je vieze handen hebt, dan blijf jij jouw handen maar wassen en opnieuw wassen. Deze verschijnselen worden ook wel eens compulsies genoemd. Dwanggedachten kunnen behoren tot een veel bredere dwangstoornis.

Wat zijn de kosten voor dwanghandelingen behandeling?

Lastig om zomaar te zeggen. Bij de ene persoon slaat een behandeling sneller aan dan bij een ander en de duur van de behandelingen spelen zeker een rol bij de kosten. Dat maakt dat de kosten  per individu sterk kunnen verschillen en dat hier op voorhand niet zomaar iets van te zeggen is.

Valt de dwanghandelingen behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de dwanghandelingen behandeling vergoeding 2025 valt binnen de basisverzekering. Je hoeft dus geen aanvullende verzekering bij de zorgverzekeraar af te sluiten. Om in aanmerking te komen van een dwanghandelingen behandeling vergoeding 2025 is wel altijd een verwijzing van de huisarts noodzakelijk overigens.

Welke zorgverzekering geeft de hoogste dwanghandelingen behandeling vergoeding?

Ook dat is niet op voorhand aan te geven. Door de verzekeringen hier op Zorgverzekerinq.nl met elkaar te vergelijken, kun je de voor jou beste verzekering vinden en daar een verzekering bij afsluiten. Op deze website lees je alles over de zorgverzekering en worden een aantal van de beste zorgverzekeraars aan jou voorgesteld.

Wie kan je helpen als er sprake is van dwanghandelingen?

Je kunt dan kiezen voor een behandeling binnen de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen je als geen ander helpen om iets aan deze klachten te doen.

Valt de dwanghandelingen behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Dat klopt. Je hoeft dus geen aanvullende verzekering af te sluiten. Verder is het wel nodig dat je in het bezit bent van een verwijzing van jouw eigen huisarts.

Wat lees je hier op Zorgverzekerinq.nl?

Je kunt hier alles lezen over de zorgverzekering. Ook kun je kennis maken met de beste verzekeraars en kun je de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

5/5 - (15 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd