Dissociatie behandeling vergoeding

Wat is een goede zorgverzekering met vergoeding voor dissociatie behandeling in 2024? Zorgverzekeraar Menzis heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor dissociatie behandeling tot 18 jaar heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Wanneer er sprake s van dissociatie, dan schakelen de hersenen een deel van je bewustzijn uit, bijvoorbeeld de emotie. Met dank aan de specialisten van de geestelijke gezondheidszorg is er prima iets aan dissociatie te doen. Op Zorgverzekerinq.nl lees je alles over de aandoening en check je of er een dissociatie behandeling vergoeding 2024 beschikbaar is. Ook maak je kennis met de verzekeraars en kun je de beschikbare verzekeringen hier goed met elkaar vergelijken.

Wat is dissociatie?

Dissociatie is je onwerkelijk voelen. Je kunt het gevoel hebben dat het lichaam niet van jou is en dat de wereld niet echt is. Je verliest de greep op de tijd en voelt zelfs geen pijn meer. Bij dissociatie is sprake van een toestand van verlaagd bewustzijn. Het voelt alsof jouw gedachten, gevoelens, herinneringen en lichaamsdelen niet meer van jezelf zijn. De wereld en de mensen om je heen lijken er niet meer toe te doen en de hersenen schakelen bij dissociatie een deel van het bewustzijn uit. Vervelend; maar gelukkig is er echter wel degelijk iets aan te doen.

Wat zijn de kosten voor een dissociatie behandeling?

Dat verschilt sterk per persoon. Heb je veel klachten en moet je langdurig behandeld worden dan zullen de kosten natuurlijk altijd hoger zijn. Slaat de behandeling snel aan en heb je mildere klachten, dan vallen de kosten natuurlijk lager uit. Daardoor kunnen de kosten per individu sterk verschillen.

Valt de dissociatie behandeling vergoeding 2024 binnen de basisverzekering?

De dissociatie behandeling vergoeding 2024 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Dat betekent dus dat je geen beroep hoeft te doen op een aanvullende verzekering. Wat wel altijd noodzakelijk is, is een verwijzing van de eigen huisarts. Pas als je die hebt, kom je in aanmerking voor de dissociatie behandeling vergoeding 2024. Zorg dus dat je een dergelijke verwijzing krijgt.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste dissociatie behandeling vergoeding?

Ook dat kun je op voorhand niet zomaar aangeven. Gelukkig kun je dit hier op Zorgverzekerinq.nl prima uitvinden, door de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze. Verder lees je hier op de website alles over de zorgverzekering en maak je nader kennis met de beste zorgverzekeraars.

Is er een behandeling mogelijk als je met dissociatie te maken hebt?

Dat is zeker het geval. Met behulp van het GGZ is er prima iets tegen deze aandoening te doen. De duur van de behandeling is sterk afhankelijk van de ernst van de dissociatie.

Valt de dissociatie behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja! Een aanvullende verzekering afsluiten is in dit specifieke geval dus niet noodzakelijk. Je hebt wel altijd een verwijzing van de huisarts nodig.

Wat kun je lezen op Zorgverzekerinq.nl?

Hier kun je echt alles lezen over de zorgverzekering. Ook worden de verzekeraars aan je voorgesteld en kun je de verzekeringen prima met elkaar vergelijken.

5/5 - (16 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd