Depressie bij kinderen behandeling vergoeding

Wist je wel dat ook kinderen te maken kunnen krijgen met een depressie? Op Zorgverzekerinq.nl lees je er alles over. Je leest hier eveneens meer over de depressie bij kinderen behandeling vergoeding 2025 die beschikbaar is. Op deze website maak je verder kennis met de verzekeraars en kun je eveneens de verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Is sprake van depressie bij kinderen, dan kan vanuit de geestelijke gezondheidszorg hulp geboden worden.

Wat is depressie bij kinderen precies?

Ook erg jonge kinderen kunnen te maken krijgen met een depressie. Van de kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar krijgt tussen de 1 en de 2 procent te maken met een depressie. Kinderen voelen zich dan rot en leeg. Niemand kan ze opvrolijken en ze wille zelfs geen leuke dingen meer doen. Ze ervaren geen plezier meer en kunnen soms zomaar in huilen uitbarsten. Kinderen zijn afwezig, voelen zich schuldig en bovendien onbemind. Ze hebben in deze fase weinig vriendjes en minder eetlust. Ook treedt vaak buikpijn op.

Wat zijn de kosten voor een depressie bij kinderen behandeling?

Heeft jouw kind een depressie, dan is daar gelukkig iets aan te doen. Wat de kosten voor de behandeling precies zijn, hangt af van de ernst van de klachten en dus de duur van de behandeling. Dat betekent dat de kosten per kind voor een behandeling sterk kunnen verschillen.

Valt de depressie bij kinderen behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de depressie bij kinderen behandeling vergoeding 2025 valt binnen de basisverzekering. Je hoeft dus geen aanspraak te maken op een aanvullende verzekering.  Waar je wel voor moet zorgen is dat je een verwijzing van de huisarts nodig hebt om in aanmerking te komen voor deze vergoeding.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste depressie bij kinderen behandeling vergoeding?

Dat kun je hier op Zorgverzekerinq.nl onderzoeken door de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze. Verder lees je hier toch al alles over de zorgverzekering en worden de verzekeraars nader geïntroduceerd.

Hoe is depressie bij kinderen te behandelen?

Dit is te behandelen met behulp van de geestelijke gezondheidszorg. Hoeveel behandelingen noodzakelijk zijn, is sterk afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten/

Valt de depressie bij kinderen behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Ja, deze vergoeding valt binnen de basisverzekering. Het enige dat noodzakelijk is, is een verwijzing van de eigen huisarts.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je te bieden?

Op deze website lees je echt alles over de zorgverzekering en maak je kennis met de verzekeraars. Ook kun je de verzekeringen met elkaar vergelijken.

5/5 - (16 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd