CPTSS behandeling vergoeding

CPTSS staat voor een complexe posttraumatische stressstoornis. Het is de overtreffende trap van het eveneens bekende PTSS. Voor de mensen die te kampen hebben met CPTSS, er is een behandeling mogelijk binnen de geestelijke gezondheidszorg. Voorts is er een CPTSS behandeling vergoeding beschikbaar. Je leest er hier op Zorgverzekerinq.nl meer over, zoals je op deze website ook de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar kunt vergelijken.

Wat is CPTSS precies?

Complexe posttraumatische stressstoornis. Dat is wat CPTSS is. Er is dan sprake van langdurige en vanaf een jonge leeftijd opgedane traumatische ervaringen. Wat betreft de klachten zijn er erg veel overeenkomsten met PTSS. Aan de andere kant kunnen als gevolg van CPTSS ook klachten op het gebied van zelfbeeld, relaties met anderen, bewustzijn en emotieregulatie aan de orde zijn.

Wat zijn de kosten voor een CPTSS behandeling?

Moeilijk aan te geven. De kosten kunnen per persoon verschillend zijn. Het verschil in kosten zit ‘m met name in de duur van de behandeling en uiteraard dus ook in de ernst van de klachten. Met behulp van de specialisten van de GGZ is er echter prima iets te doen aan deze stoornis.

Valt de CPTSS behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

De CPTSS behandeling vergoeding valt binnen de basisverzekering. Dat maakt een aanvullende verzekering dus overbodig. De huisarts dient je wel een verwijzing te geven wil je in aanmerking komen voor de CPTSS behandeling vergoeding .

Welke zorgverzekering heeft de hoogste CPTSS behandeling vergoeding?

Ook dat is niet zomaar even te zeggen. Op basis van de vergelijking die je hier op deze website kunt maken, kun je wel ontdekken wat de voor jou beste verzekering is. Je leest hier toch al alles over de zorgverzekering en maakt kennis met de zorgverzekeraars die beschikbaar zijn.

Wat is CPTSS en is er iets aan de doen?

CPTSS staat voor complexe posttraumatische stressstoornis. Er is met behulp van met name de geestelijke gezondheidszorg zeker iets aan deze aandoening te doen.

Valt deze CPTSS behandeling vergoeding eigenlijk binnen de basisverzekering?

Ja, dat is zeker het geval. Je hoeft voor deze specifieke behandeling dus geen aanvullende verzekering af te sluiten. Een verwijzing van de huisarts is daarentegen wel noodzakelijk.

Wat heb je aan de website Zorgverzekerinq.nl?

Hier op Zorgverzekerinq.nl lees je alles over de zorgverzekering. Je wordt voorgesteld aan de verzekeraars en kunt tevens de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken.

5/5 - (14 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd