Conversiestoornis behandeling vergoeding

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering met conversiestoornis behandeling vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar Menzis heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 122,75 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de goedkoopste zorgverzekering voor € 131,95 premie. De beste conversiestoornis behandeling dekking heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Het is een gecompliceerde stoornis, de conversiestoornis. Hier op Zorgverzekerinq.nl lees je er alles over, zoals je hier ook informatie kunt vinden over een conversiestoornis behandeling vergoeding 2025. Verder kun je op deze website kennis maken met zorgverzekeraars en kun je meteen ook de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Wat is een conversiestoornis?

Je hebt echte lichamelijke klachten, maar de artsen kunnen er geen lichamelijke oorzaak voor aanwijzen. Dat is in essentie wat een conversiestoornis is. Eén op de 2500 mensen krijgt wel eens met een conversiestoornis te maken. Rond de zeventig procent is vrouw, de gemiddelde leeftijd waarop het vaakst sprake is van een dergelijke stoornis is 40 jaar. Vaak hebben mensen met een conversiestoornis te maken met klachten als spierzwakte, spierspasme, moeite met praten, doofheid en stuipen.

Wat zijn de conversiestoornis behandeling kosten?

Moeilijk te zeggen. Het hangt af van de ernst van de klachten en het aantal behandelingen dat je krijgt van de geestelijke gezondheidszorg. De duur van de behandeling en dus de aard van de klachten bepalen de kosten van de behandeling. Dat maakt dat die kosten voor iedereen anders kunnen zijn.

Valt de conversiestoornis behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Het is dus zeker niet nodig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Wat zeker wel noodzakelijk is, is een verwijzing van de eigen huisarts. Alleen met die verwijzing kom je namelijk in aanmerking voor een conversiestoornis behandeling vergoeding 2025.

Welke zorgverzekering geeft de hoogste conversiestoornis behandeling vergoeding?

Ook dat is iets wat enig onderzoek vereist. Hier op Zorgverzekerinq.nl kun je prima ontdekken welke verzekering de hoogste vergoedingen biedt. Op de website lees je toch al alles over de zorgverzekering en worden de verzekeraars nader geïntroduceerd. Ook kun je hier de zorgverzekeringen prima met elkaar vergelijken.

Wat is een conversiestoornis?

Simpel gesteld; je ervaart echt lichamelijke klachten, maar de artsen kunnen de vinger er niet op leggen wat de oorzaak precies is. Met behulp van de zorg van het GGZ is er iets aan deze stoornis te doen.

De behandeling tegen deze stoornis, valt die binnen de basisverzekering?

Dat is inderdaad het geval. Je hoeft je dus niet aanvullend te verzekeren. Waar je wel achteraan moet is een verwijzing van jouw eigen huisarts om in aanmerking te komen voor deze behandeling vergoeding.

Welke informatie vind je op Zorgverzekerinq.nl?

Je leest hier echt alles over de zorgverzekering. Ook maak je nader kennis met de verzekeraars en kun je hier de verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

4.9/5 - (14 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd