Claustrofobie behandeling vergoeding

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering met claustrofobie behandeling vergoeding in 2025? Zorgverzekeraar Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en 885 eigen risico. Zonder vrijwillig eigen risico heeft FBTO de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 131,95 premie. De hoogste dekking voor claustrofobie behandeling heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

De angst in afgesloten ruimtes. Zo kun je claustrofobie in de kern omschrijven. Tegen deze aandoening is zeker wel iets te doen. Zo kan de GGZ je helpen middels een specifieke gedragstherapie. Er bestaat een claustrofobie behandeling vergoeding 2025. Op deze website lees je meer over deze vergoeding en maak je eveneens kennis met de verzekeraars. Ook kun je hier de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Wat is claustrofobie?

Dat is de angst die je voelt in afgesloten ruimtes. Het gaat echter met name om de angst om vast te zitten of opgesloten te raken. Mensen met claustrofobie zijn niet meteen angstig voor de ruimte op zich, maar wat er eventueel zou kunnen gebeuren in een dergelijke afgesloten ruimte. Veel mensen hebben hiermee te maken in bijvoorbeeld een lift. Heb jij claustrofobie, dan kan dit leiden tot angst- en paniekaanvallen. Ook volgen lichamelijke reacties als zweten, trillen, hartkloppingen en duizeligheid. Ook kunnen mensen als gevolg van claustrofobie te maken krijgen met hyperventilatie.

Wat zijn de kosten voor een claustrofobie behandeling?

De kosten voor een dergelijke behandeling hangen er sterk vanaf hoe ernstig de klachten precies zijn en dus de duur van de behandeling. De kosten voor een behandeling kunnen dus per persoon sterk verschillen. Op voorhand is daar weinig zinnigs over te zeggen.

Valt de claustrofobie behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, de claustrofobie behandeling vergoeding 2025 valt binnen de basisverzekering. Dat maakt dat het afsluiten van een aanvullende verzekering dus niet nodig is. Wat wel nodig is, is een verwijzing van de eigen huisarts. Alleen met een verwijzing kom je in aanmerking voor de claustrofobie behandeling vergoeding 2025.

Welke zorgverzekering heeft de hoogste claustrofobie behandeling vergoeding?

Om dat uit te zoeken kun je prima een beroep doen op deze website, op Zorgverzekerinq.nl dus. Je kunt hier meteen ook kennis maken met de beschikbare verzekeraars en kunt er de verschillende verzekeringen goed en nauwkeurig met elkaar vergelijken.

Wat is claustrofobie eigenlijk precies?

Dat is de angst voor afgesloten ruimtes. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een lift. Mocht je claustrofobie hebben, dan kan de GGZ je prima van deze klachten afhelpen of in elk geval de klachten verminderen.

De basisverzekering en de behandeling vergoeding, hoe zit dat?

De claustrofobie behandeling vergoeding valt onder de basisverzekering. Een aanvullende verzekering is niet nodig, wel nodig is een verwijzing van de eigen huisarts.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je te bieden?

Op deze website lees je alles over de zorgverzekering. Je maakt bovendien kennis met de verzekeraars en kunt hier de verschillende verzekeringen op ene prima wijze met elkaar vergelijken.

5/5 - (23 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd