Buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2022

Hoe zit het nou precies met de buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2022? Het is een vraagt die nog steeds vaak gesteld wordt en waar we hier uitsluitsel  over geven.

Buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2022 vanuit basisverzekering, mits je toestemming krijgt van de verzekeraar

Wordt er gesproken van niet spoedeisende hulp in buitenland, dan doelen we op alle behandelingen gedurende je verblijf over de grens, als die niet langer dan een jaar zijn.  Het kan ook gaan om iets waarvoor je juist naar het buitenland gaat. Dit kan aan de orde zijn als er in ons land een wachtlijst is of omdat je niet dichtbij je woonplaats in eigen land terecht kunt voor een behandeling. Je zou kunnen stellen dat deze zorg in principe uit te stellen is tot het moment waarop je terug bent in eigen land. Het is dus niet spoedeisend. Maar hoe zit het dan met de buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2022?

Er kunnen aanvullende voorwaarden van kracht zijn

De buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2022 wordt doorgaans uit de basisverzekering vergoed. Die vergoeding geldt volgens het in ons land geldend tarief.  Wel moet je voor een buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2022 eerst altijd toestemming vragen aan jouw zorgverzekeraar. Ook kunnen aanvullende voorwaarden van kracht zijn. Als de buitenlandse tarieven hoger blijken te liggen dan de tarieven in ons land voor de niet spoedeisende  behandeling, dan moet je dus zelf bij betalen. Voor die kosten kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Check de polisvoorwaarden en vergelijk de verzekeraars

Ook als je een aanvullende verzekering afsluit om in aanmerking te komen voor de buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding 2022 is het zeer verstandig eerst de polisvoorwaarden te checken en te kijken wat er precies vergoed wordt. Dit kan per verzekeraar verschillen. Uiteraard vergelijk je hier de verzekeraars om de voor jou beste verzekeraar te vinden. Ontdek meer informatie over andere zorgverzekering vergoedingen en vergoedingen voor spoedeisende hulp in het buitenland.

De buitenland niet spoedeisende hulp vergoeding wordt uitgekeerd uit de basisverzekering?

In veel gevallen komt de vergoeding inderdaad uit de basisverzekering. Wel moet je nadrukkelijk toestemming hebben van jouw verzekeraar.

Waar heb je een aanvullende verzekering voor nodig?

De verzekeraar gaat uit van de in ons land geldende tarieven. Liggen de tarieven hoger, dan dien je zelf bij te betalen. Tegen die meerkosten kun je een aanvallende verzekering afsluiten.

Hoe vind je de voor jou beste zorgverzekeraar?

De beste zorgverzekeraar voor jouw specifieke situatie vind je hier op zorgverzekerinq.nl. Je vergelijkt er de verzekeraars en neemt vervolgens een weloverwogen besluit.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten