Autisme behandeling vergoeding 2025

Interesse in een zorgverzekering met autisme behandeling vergoeding in 2025? Menzis heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor autisme behandeling heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Autisme wordt ook wel autisme spectrumstoornis genoemd en wordt vaak afgekort tot ASS. Autisme kan leiden tot grote en kleinere psychische problemen. Gelukkig bestaat er een autisme behandeling en is er eveneens een autisme behandeling vergoeding 2025. Meer informatie over de autisme behandeling vergoeding 2025 en over andere behandelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg vind je hier op Zorgverzekerinq.nl. Je kunt op deze website eveneens de verschillende verzekeringen goed en snel met elkaar vergelijken om zo altijd de voor jou beste keuze te maken.

Wat is autisme?

Heb jij autisme, dan ben jij iemand die helemaal op kan gaan in details. Het grote geheel vind je dan echter maar moeilijk. Het gaat om een ontwikkelingsstoornis die vaak al vroeg maar soms ook (veel) later ontdekt kan worden. Heb je autisme, dan heb je minder vermogen tot sociaal contact en communiceer je een stuk moeilijker. Je hebt vaak zeer beperkte gedragspatronen, interesses en activiteiten. Je bent bovendien vaak gevoeliger voor bepaalde prikkels en autisme kan leiden tot psychische problemen in de vorm van dwangmatig gedrag of depressie.

Wat zijn de kosten van een autisme behandeling?

De kosten voorn een dergelijke behandeling van de GGZ zijn verschillend. Het hangt onder meer af van de ernst van de klachten en ook van hoe lang je in behandeling moet. Op voorhand kun je dus weinig zeggen over de kosten. Die worden pas gaandeweg het behandeltraject wat duidelijker.

Valt de autisme behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

Ja, deze behandeling valt onder de basisverzekering. Dat houdt in dat je geen aanvullende verzekering af hoeft te sluiten. In alle gevallen is het wel noodzakelijk dat je een doorverwijzing hebt van jouw eigen huisarts.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste autisme behandeling vergoeding 2025?

Ook over de hoogte van de vergoeding kun je niet zomaar een eensluidende mening gegeven worden. Gelukkig kun je wat dat betreft een beroep doen op deze website Hier kun je namelijk prima de verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijken. Nadat jij dat gedaan hebt, maak je altijd een weloverwogen keuze voor de voor jou beste verzekeraar.

Bestaat er een behandeling tegen autisme?

Ja, die bestaat zeker. De behandeling wordt uitgevoerd door specialisten van het GGZ. Hoe lang de behandeling duurt is uiteraard sterk afhankelijk van de ernst van de klachten.

Valt de autisme behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

Dat is inderdaad het geval. Dat betekent dus dat je geen aanvullende verzekering hoeft af te sluiten. Wel is altijd een verwijzing van de eigen huisarts noodzakelijk.

Wat heeft Zorgverzekerinq.nl je te bieden?

Op de website Zorgverzekerinq.nl lees je echt alles over de zorgverzekering. Verder kun je op de website de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken.

4.6/5 - (12 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd