Alcoholverslaving behandeling vergoeding

Interesse in een zorgverzekering met alcoholverslaving behandeling vergoeding in 2025? Menzis heeft de laagste premie voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking voor alcoholverslaving behandeling vergoeding heeft Zilveren Kruis voor € 140,45 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Als willen drinken verandert in moeten drinken dan is sprake van een alcoholverslaving. Ben je verslaafd, dan is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Op deze website lees je alles over alcoholverslaving en de alcoholverslaving behandeling vergoeding 2025. Voorts kun je de verschillende verzekeringen hier op zorgverzekerinq.nl prima en snel met elkaar vergelijken.

Wat is een alcoholverslaving?

Als willen moeten wordt, is vaak sprake van een verslaving. Er ontstaat een mate van afhankelijkheid van alcohol en dit kan verstrekkende gevolgen hebben, dit op zowel lichamelijk als psychisch vlak. Kijken we naar de psychische klachten die kunnen ontstaan, dan is vaak sprake van een sterk verminderd geheugen, verminderde concentratie, angst en soms zelfs depressie. Ook de lichamelijke gevolgen van een alcoholverslaving kunnen groot zijn. Denk in dat kader maar eens aan aandoeningen aan de alvleesklier en de lever, hartritmestoornissen en een hartinfarct, een herseninfarct en de ziekte van Korsakov en dementie.

Wat zijn de kosten van een alcoholverslaving behandeling?

De kosten voor een behandeling hangen nadrukkelijk samen met de ernst en aard van de klachten. Ook de duur van de behandeling speelt een grote rol. Er geldt geen standaard prijs voor een alcoholverslaving behandeling. Dit is altijd een kwestie van echt maatwerk.

Valt de alcoholverslaving behandeling vergoeding 2025 binnen de basisverzekering?

De alcoholverslaving behandeling vergoeding 2025 valt inderdaad binnen de basisverzekering. Er dient wel een verwijzing van de huisarts te zin wil je daadwerkelijk in aanmerking komen voor de alcoholverslaving behandeling vergoeding 2025. Bovendien is wel sprake van eigen risico en van een eigen bijdrage verlangd worden.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste alcoholverslaving behandeling vergoeding?

Waar de alcoholverslaving behandeling vergoeding 2025 het hoogste is, kun je ontdekken hier op de website zorgverzekerinq.nl. Hier kun je namelijk de verschillende verzekeringen snel en gemakkelijk me elkaar vergelijken. Op basis van dat kun je de voor jou beste verzekering kiezen. Lees meer over GGZ en verslaving behandelingen.

Wat is een alcoholverslaving nou eigenlijk precies?

Als willen drinken, moeten drinken wordt en er sprake is van een zeker afhankelijkheid, is sprake van een alcoholverslaving. Wil je een behandeling, weet dan dat dit vanuit de basisverzekering vergoed wordt.

Wordt de alcoholverslaving behandeling altijd vanuit de basisverzekering vergoed?

In principe is er een vergoeding vanuit de basisverzekering. Wel is dan een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Je kunt de verzekeringen en de hoogte van de vergoedingen hier prima met elkaar vergelijken.

Wat lees je hier op Zorgverzekerinq.nl?

Je leest op deze website echt alles over de zorgverzekering. Bijzonder handig is verder dat je de verschillende verzekeringen hier goed met elkaar kunt vergelijken.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd