Achtervolgingswaan behandeling vergoeding

Interesse in een zorgverzekering met vergoeding voor achtervolgingswaan behandeling in 2025? Menzis is de voordeligste voor € 122,75 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft FBTO de voordeligste zorgverzekering voor € 131,95 zorgpremie. De hoogste dekking voor behandeling van achtervolgingswaan heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis voor € 140,45 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
75,23
Zorgkeuze
ruim
Ruime zorgkeuze
  • Kies zelf wanneer je premie wordt afgeschreven
  • Inclusief Dokter op Zak App

Het is heel simpel; mensen die lijden aan achtervolgingswaan, hebben het gevoel dat ze steeds achtervolgd worden. Ook kan sprake zijn van andere waanbeelden. Tegen achtervolgingswaan is wel degelijk iets te doen. Je leest hier alles over de achtervolgingswaan behandeling vergoeding 2025 en kunt hier meteen ook de verschillende verzekeringen uitstekend met elkaar vergelijken.. Lees ook over andere vergoedingen van geestelijke zorg behandelingen.

Wat is achtervolgingswaan?

Heb je te maken met achtervolgingswaan, dan heb je steeds het gevoel dat je achtervolgd wordt. De aandoening wordt ook wel eens het syndroom van Kraeplin genoemd. Het vervelende is dat de aandoening niet uit het hoofd te praten is. Vaak zijn mensen die aan deze aandoening lijden paranoïde. Ze hebben er bovendien moeite mee om andere mensen te vertrouwen. Vaak denken mensen bijvoorbeeld ook dat ze vergiftigd kunnen worden. Achtervolgingswaan kan een onderdeel zijn van schizofrenie. Opvallend genoeg hebben mannen hier vaker mee te maken dan vrouwen.

Wat zijn de kosten van een achtervolgingswaan behandeling?

Over zowel de kosten van een achtervolgingswaan behandeling en over de hoogte van de achtervolgingswaan behandeling vergoeding 2025 kun je zo niet zomaar iets zeggen. Het is maatwerk en het hangt onder meer af van het aantal behandelingen dat je ondergaat en de ernst van de problematiek.

Valt de achtervolgingswaan behandeling vergoeding binnen de basisverzekering?

De zorg die je kunt krijgen als je te maken hebt met achtervolgingswaan, valt onder de psychotherapeutische zorg. Dat betekent dat ze binnen de basisverzekering van de zorgverzekering vallen. Er kunnen eventueel medicijnen voorgeschreven worden, die kunnen eventueel van het eigen risico  afgaan.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste achtervolgingswaan behandeling vergoeding 2025?

Als je precies wilt weten bij welke verzekering je kunt rekenen op de hoogste achtervolgingswaan behandeling vergoeding 2025 kun je prima met behulp van zorgverzekerinq.nl achterhalen. Op deze plaats kun je namelijk de verschillende verzekeringen goed en snel met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk weet je zeker dat je altijd de voor jou beste keuze maakt.

Wat is precies achtervolgingswaan?

Er is sprake van achtervolgingswaan als mensen het gevoel hebben dat ze steeds achtervolgd worden, terwijl dit niet het geval is. Er is een behandeling voor die binnen de basisverzekering valt.

Valt de behandeling binnen de basisverzekering?

Ja, dat is het geval. Wel dien je dan altijd een verwijzing van de huisarts te hebben en je betaalt een deel vanuit het eigen risico. Check hier waar de vergoeding het best geregeld is.

Wat lees je op zorgverzekerinq.nl?

Je leest op deze website echt alles over de zorgverzekering. Handig is bovendien dat je hier de verschillende zorgverzekeringen uitstekend met elkaar kunt vergelijken.

5/5 - (17 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd