Aanranding en verkrachting behandeling vergoeding

Hoe is het in ons land eigenlijk precies geregeld met de aanranding en verkrachting behandeling vergoeding ? Krijg je überhaupt een vergoeding? Je leest het allemaal hier op zorgverzekerinq.nl, waar je de verschillende zorgverzekeringen uitstekend met elkaar kunt vergelijken. Lees hier meer over GGZ en geestelijke gezondheidszorg.

 

Wat is een aanranding en verkrachting behandeling vergoeding?

Je komt in aanmerking voor een aanranding en verkrachting behandeling vergoeding wanneer je slachtoffer bent geworden van seksuele handelingen tegen jouw wil, waarbij vaak sprake is van  lichamelijk geweld en of psychische druk. Zowel aanranding als verkrachting zijn strafbaar, zeker ook als dit binnen een relatie of ene huwelijk gebeurt. Wanneer je slachtoffer wordt en eventueel in aanmerking komt voor een aanranding en verkrachting behandeling vergoeding dan heb je vaak te maken met depressie, angst en soms kan er zelfs sprake zijn van PTSS. Ook kan sprake zijn van wantrouwen, agressie, schuld en zeker ook schamate.

Wat zijn de kosten van een aanranding en verkrachting behandeling?

De kosten voor een dergelijke behandeling en de hoogte van de aanranding en verkrachting behandeling vergoeding is echt maatwerk. De kosten verschillen er individuele situatie en ook de duur van de behandeling uiteraard.

Valt de aanranding en verkrachting vergoeding binnen de basisverzekering?

De regelgeving wat betreft de behandeling en de vergoeding zijn onlangs door de overheid aangepast. Ben jij slachtoffer van seksueel geweld en neem je binnen zeven dagen contact op voor hulp met een Centrum Seksueel Geweld, dan krijg je een vergoeding voor het eigen risico. De behandeling valt dus onder het eigen risico, slachtoffers moesten voorheen zelf helemaal betalen. Met de nieuwe richtlijn probeert de overheid de drempel om je te melden te verlagen.

Bij welke zorgverzekering krijg je de hoogste vergoeding?

Wil je weten bij welke verzekering je de hoogste aanranding en verkrachting behandeling vergoeding krijgt en wil je toch al de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken? Check dan altijd eerst zorgverzekerinq.nl.

Wat is een aanranding en verkrachting vergoeding ?

Dit is een vergoeding die je krijgt voor de behandeling als je slachtoffer bent geworden van aanranding en verkrachting. Hoe hoog die vergoeding is en of die binnen de basisverzekering kun je hier op deze website lezen.

Kun je iets zeggen over de kosten van de behandeling?

Nee. De behandeling is maatwerk en afhankelijk van de duur van de behandeling bijvoorbeeld. Ook de kosten en de hoogte van de vergoeding kun je op deze website vergelijken.

Wat vind je op zorgverzekerinq.nl?

Je leest op deze website alles over de zorgverzekering en kunt hier vooral ook de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd