vergoeding-fysiotherapie-2020

Fysiotherapie vergoeding 2020

Bekijk hier de fysiotherapie vergoeding 2020 mogelijkheden voor het aankomende jaar. Naast de premies lees je hier handige informatie die jou gaan helpen bij het vinden van een geschikte vergoeding voor fysiotherapie. De basis zorgverzekering biedt alleen een vergoeding vanaf de 21e behandeling. Je gaat dus de eerste 20 fysiotherapie behandeling zelf moeten betalen. Via een aanvullende zorgverzekering is het mogelijk om deze behandelingen vergoed te krijgen van de zorgverzekeraar.

Bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars bieden wel een module aan met een fysiotherapie vergoeding. In 2020 is het daarom ook belangrijk om goed de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Voor een relatief lage premie per maand kun jij bijvoorbeeld 9 of 12 fysiotherapie behandelingen vergoed krijgen. Bekijk direct hieronder de meest gekozen vergoedingen voor fysiotherapie van onze bezoekers.

Besured
€ 7,00
9 x fysiotherapie
Besured
€ 12,90
10 x fysiotherapie
De Friesland
€ 14,75
12 x fysiotherapie
ZorgDirect
€ 18,95
15 x fysiotherapie
Univé
€ 21,50
16 x fysiotherapie
Pro Life
€ 35,95
27 x fysiotherapie

fysiotherapie-2020-vergoedingenAanvullende fysiotherapie vergoeding (2020)

Voor mensen die in 2020 naar de fysiotherapeut moeten gaan is een aanvullende verzekering een optie. Wanneer je de eerste behandelingen niet zelf wilt betalen kan je kiezen voor een aanvullende fysiotherapie vergoeding. Vanaf 18 jaar vallen namelijk deze kosten niet meer onder de basis zorgverzekering, alleen bij een chronische aandoening krijg je een vergoeding vanaf de 21e behandeling. Maar hoe weet ik hoeveel behandelingen ik nodig heb aankomend jaar? Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om terug te kijken naar het afgelopen jaar.

 

Zodra jij weet hoeveel behandelingen bij de fysiotherapeut jij hebt gehad, is het eenvoudiger te bepalen hoeveel je in 2020 nodig zou zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om dit bijvoorbeeld te bespreken met de zorgverlener. Doordat je ruim zeven weken de tijd hebt voor het overstappen is het dus verstandig even na te gaan hoeveel fysiotherapie vergoeding 2020 jij wenst.

Fysiotherapie tot 18 jaar

Er is geen fysiotherapie verzekering nodig voor jongeren tot 18 jaar. Deze behandelingen worden namelijk vergoed vanuit het basispakket 2020. De eerste 9 behandelingen worden dan vergoed door je zorgverzekeraar. In de zorgverzekeringswet op de website van de Rijksoverheid staan de aandoeningen onder de chronische lijst.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Zoals eerder vermeld is er dus geen vergoeding voor fysiotherapie in 2020 vanuit de basisverzekering. Er geld enkele een vergoeding vanaf de 21e behandeling wanneer je een chronische aandoening hebt. Consumenten met of zonder aandoening moeten dus zelf de fysiotherapie behandelingen betalen voordat de verzekeraar dit gaat vergoeden.

Vrije zorgkeuze fysiotehrapie in 2020

De volgende stap die we gaan bespreken is de vrije zorgkeuze van je zorgverzekering. Er zijn verschillende type basisverzekering en elke polis heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als jij je wilt laat behandelen bij je eigen fysiotherapeut is het natuurlijk belangrijk dat er een overeenkomst is met de verzekeraar. Je zou dit als eerste moeten gaan checken als jij wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

De volgende soorten zorgverzekeringen zijn verkrijgbaar in 2020:

  1. Budget verzekering – zeer beperkte vrije zorgkeuze
  2. Naturapolis – beperkte vrije zorgkeuze
  3. Restitutiepolis – volledige vrije zorgkeuze

Deze zorgverzekeringen komen dus met een beperkte of vrije zorgkeuze. Als jij kiest voor een restitutie zorgverzekering mag jij volledig zelf bepalen naar welke fysiotherapeut je gaat in 2020. Op de website van de zorgverzekeraars kun je precies nagaan welke zorgaanbieders zijn gecontracteerd. Wanneer jij bijvoorbeeld een fysiotherapie behandeling neemt bij een niet-aangesloten zorgverlener ga je zelf een gedeelte van de rekening betalen.

De Fysiotherapie vergoeding 2020 vergelijken

Je weet nu precies waar je op moet letten als je een vergoeding voor fysiotherapie wilt hebben. Met behulp van onze zorgvergelijker 2020 kun jij eenvoudig de vergoedingen vergelijken. Op basis van jouw persoonlijke situatie gaat de vergelijker aan de slag. Aan de linkerkant dien je alle details in te vullen, waaronder het aantal fysiotherapie behandelingen die jij vergoed wilt krijgen van je zorgverzekeraar. Zodra de filters zijn ingevuld krijg je direct een overzicht te zien van verschillende zorgverzekeringen.

De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat altijd bovenaan. Deze kun je vervolgens bekijken of aanvragen op de website van de verzekeraar. Als jij aanpassingen gaat maken in de filters gaat het overzicht automatisch wijzigen. Je hebt zeven weken de tijd om te bepalen of jij gaat overstappen dit jaar. Neem daarom je tijd bij het uitzoeken welke zorgverzekeraar voor jou de beste Fysiotherapie vergoeding 2020 heeft.

Je zorgverzekering vergelijken? Doe het onafhankelijk op onze website