Univé of Zilveren Kruis?

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
Zorg Select
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid
Goed alternatief
Maximale korting
211,34
Zorgkeuze
zeer ruim
100% keuzevrijheid in ziekenhuis, huisarts en fysio
  • Fysio Meeneemservice mogelijk
  • Gratis tandongevallen dekking bij aanvullende verzekering
  • Korting op veel sportscholen

Benieuwd wie er voor jou uitrolt als je moet kiezen. Wordt het Univé of Zilveren Kruis wat betreft de zorgverzekering 2021? Voorwaar geen gemakkelijke keuze. Om je te helpen kun je elders op dit platform gebruik maken van de zorgverzekering vergelijker. Lees ook de geboden informatie over de basis- en aanvullende verzekeringen goed door alvorens je aan het vergelijken slaat. Pas dan en na het gebruiken van de vergelijker kun je een weloverwogen keuze maken. De verschillen onderling zijn namelijk klein.

‘Alles voor mekaar’ geldt nadrukkelijk voor beide zorgverzekeraars

Logo Univé 2025Univé werkt volgens het principe ‘alles voor mekaar’. En het moet gezegd, de verzekeraar heeft ook alles gewoon goed voor elkaar. Univé is een verzekering die georiënteerd is op het Noorden van het land, al is iedereen welkom uiteraard. Univé bied je drie verschillende basisverzekeringen in de vorm van Univé Zorg Select, Univé Zorg Geregeld en Univé Zorg Vrij. Zilveren Kruis doet het eveneens met drie verschillende basisverzekeringen. Nu luisteren die naar de namen Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief. Zilveren Kruis biedt je met de speciale Zilveren Kruis app steeds inzicht in al je zorgzaken en staat bekend om de persoonlijke aandacht en de hulp die je kunt krijgen via de Zorgcoach. Uniek aan Zilveren Kruis is wel de snelle betaling. Want het is eerder regel dan uitzondering dat de declaraties binnen drie dagen betaald zijn. En dat mag met recht uniek genoemd worden.

Met Univé kun je in elk ziekenhuis terecht

Met een verzekering van Univé kun je terecht bij alle huisartsen en ziekenhuizen die ons land rijk is. Opvallend is dat beide verzekeringen ook de mogelijkheid bieden een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Doe je dat bij Univé, dan krijg je 5 procent korting op de basis en 10 procent op je aanvullende verzekeringen. Je kunt ook bij Zilveren kruis een dergelijke verzekering afsluiten, dit kan bijvoorbeeld via sportbonden en ledenorganisaties. Ook nu krijg je extra kortingen en in bepaalde gevallen extra vergoedingen.

Univé of Zilveren Kruis: steeds inzicht in je zorgkosten

Logo Zilveren Kruis 2025Zilveren Kruis bied je de mogelijkheid zelf je eigen risico aan te passen. Maak je daar in plaats van de verplichte 385 nu 885 euro van, dan betaal je toch al snel 20 euro minder aan maandelijkse premie. Zilveren Kruis biedt niet alleen de Zilveren Kruis app maar ook de speciale Actify applicatie. Deze app helpt je in geleidelijke stappen naar een veel gezondere leefstijl.

Kinderen tot achttien jaar gratis meeverzekerd

Univé biedt net als Zilveren Kruis een aantal aanvullende verzekeringen en een tandartsverzekering. Bij deze laatste verzekering is tandongevallen verzekering inbegrepen. Van de aanvullende verzekeringen is de Aanvullend Best de meest uitgebreide. Kinderen verzeker je ook bij Univé tot hun achttiende verjaardag gratis mee. Die zet je uiteraard op de polis van de best verzekerde ouder. Zeg het dus maar, wordt het Univé of Zilveren Kruis?

4.2/5 - (19 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar