Univé of VGZ?

Met de zorgverzekering vergelijker kun je beter een keuze maken: Univé of VGZ. Want zo even een keuze maken tussen deze beide prima verzekeraars is allesbehalve gemakkelijk. De verzekeraars hebben hun naam gevestigd in de wereld van de zorgverzekeraars. Beide bieden al jarenlang een uitstekende zorgverzekering. Het is toch al verstandig om behalve dat je elders op dit platform de zorgverzekeringen gaat vergelijken, je ook alle andere informatie hier op Zorgverzekerinq.nl goed bestudeert. Pas dan kun je een keuze maken: Univé of VGZ.

Altijd naar je eigen huisarts

Logo Univé 2025Univé biedt een zorgverzekering waarmee je altijd naar je eigen huisarts kunt en bovendien ben je verzekerd voor spoedeisende hulp in alle ziekenhuizen in ons land. Daarnaast heb je een vrije keuze voor de zorgverlener en krijg je en volledige vergoeding van het marktconforme tarief. Zelfs voor de apotheek heb je vrije keuze bij Univé, de verzekeraar die ‘alles voor mekaar’ heeft. VGZ biedt altijd een pakket dat bij je past en biedt extra ondersteuning. Is sprake van een lange wachttijd? Dan kijkt VGZ samen met jou waar je het snelst behandeld kunt worden. De declaraties worden zeer snel uitbetaald en VGZ tracht voortduren innovatief te zijn.

Leuke kortingen op de basis- en aanvullende zorgverzekering

Univé biedt een aantal basisverzekeringen, aanvullende verzekeringen, tandartsverzekeringen en een collectieve zorgverzekering. Met die laatste verzekering kun je leuke kortingen krijgen op zowel de basis- als de aanvullende zorgverzekering. Zorg Select, Zorg Geregeld en Univé Zorg Vrij zijn de basisverzekeringen. Van de aanvullende verzekeringen geldt Aanvullend Best als het meest complete pakket. Bij Univé regel je overigens alles zelf online. Zo dien je online je declaraties in, betaal je de facturen of betaal je in termijnen de rekeningen. Univé biedt met Tand Goed, Tand Beter en Tand Best prima tandartsverzekeringen. Bij die verzekeringen zit een tandongevallenverzekering inbegrepen.

Verhoog het eigen risico en verlaag het maandbedrag

Logo VGZ 2025VGZ biedt eveneens drie verschillende basisverzekeringen in de vorm van VGZ Basis Keuze, VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. Door het eigen risico te verhogen, kun je besparen op de maandpremie. Kies je ervoor het eigen risico naar het maximum van 885 euro te verhogen, dan levert dit een korting op van 15 euro per maand. Ook VGZ biedt een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering en heeft met Instap, Goed en Best drie aanvullende pakketten in de aanbieding. Dat geldt ook voor de tandartsverzekeringen. Nu kies je voor Tand Goed, Tand Beter of Tand Best. Beide verzekeraars bieden hun diensten tegen een scherpe prijs aan en hebben beide een uitstekende reputatie. Bovendien gaat het om ervaren verzekeraars die het klappen van de zweep ondertussen wel kennen.

Betaalbare en goed dichtgetimmerde zorgverzekeringen

Vergelijken dus en tot een weloverwogen besluit- Univé of VGZ –  komen. Kies je voor een van beide verzekeraars, dan sluit je gewoon een betaalbare en goed dichtgetimmerde zorgverzekering af. Hoe de keuze dan ook uitvalt.

4.2/5 - (17 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar