Univé of OHRA?

Dat is een lastige zeg, een keuze maken tussen een zorgverzekering van Univé of OHRA. Beide verzekeraars kennen het klappen van de zweep en weten bovendien wat goede zorg is. Elders op dit platform kun je de zorgverzekeringen vergelijken, we nemen hier echter al een schot voor de boeg.

Univé biedt vrije keuze voor apotheek

Logo Univé 2025Univé bestaat sinds 1991 en is een uitkomst van een fusie tussen DLG uit Assen en Novo uit Zwolle. De verzekeraar is noordelijk georiënteerd hoewel iedereen er meer dan welkom is. Kijken we naar wat Univé te bieden heeft, dan ontdekken we drie verschillende basisverzekeringen. De meest uitgebreide is de Basisverzekering Univé Zorgvrij. Je kiest dan de huisarts die je wilt en kunt voor spoedeisende hulp in alle ziekenhuizen terecht. Ook geldt een vrije keuze voor de zorgverlener en geldt een volledige vergoeding volgens een marktconform tarief. Ook heb je de vrije keuze voor een apotheek.

Profiteer van de uitgebreide aanvullende verzekeringen van OHRA

Logo OHRA 2025OHRA – Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijks-Ambtenaren-  was vroeger inderdaad een verzekeraar voor rijksambtenaren. Die tijd is echter geweest, want tegenwoordig kan iedereen een beroep op OHRA doen. Bij OHRA vind je één basisverzekering en kun je daarnaast kiezen voor aanvullende pakketten als Zorgverzekerd op Reis, Sterk Fysio Meenemen, Aanvullend Fysio Meenemen en Extra Aanvullend Fysio. OHRA biedt ook drie tandverzekeringen met Tand Sterk, TandenGaaf 250 en TandenGaaf 500.

De aanvullende verzekeringen van Univé

Ook Univé heeft behalve de drie basisverzekeringen aanvullende opties voor onder andere fysiotherapie en alternatieve zorg. Daarnaast biedt het de Tand Goed (250), Tand Beter (500), Tand Best (1000) aan. Bij deze tandverzekeringen hoort standaard een tandongevallen dekking. Deze verzekering is ook los afneembaar overigens. Univé bied je de kans het eigen risico tot maximaal 500 euro te verhogen. Daardoor kan de premie naar beneden bijgesteld worden. Ook handig is de Univé app, waar mee je eigenlijk alles rondom je zorgverzekering kunt regelen. Univé is een coöperatie zonder winstoogmerk. Daardoor kunnen de premies toch steeds laag gehouden worden. Behalve de app kun je ook op meer traditionele wijze uw zorgkosten declareren.

OHRA: bij een nieuwe levensfase hoort een aangepaste verzekering

Bijzonder aan de zorgverzekering van OHRA is de meegroeiservice, omdat je bijvoorbeeld zwanger raakt, je een kid adopteert, gaat samenwonen of trouwen, gaat verhuizen, je kinderen uit huis gaan of als je je baan verkiest toch in een andere levensfase terechtkomt. En een andere levensfase vraagt vaak om een aanpassing van je aanvullende verzekering. Pas jij je aanvullende verzekering aan, dan gaat de wijziging in op de eerste dag van de nieuwe maand. Ook OHRA werkt met een gebruiksvriendelijk app en staat voor een volledig vrije zorgkeuze.

Univé of OHRA. Dat is kiezen uit twee ervaren verzekeraars die precies weten wat de mensen willen. Beide bieden bovendien pakketten op maat aan. De keuze tussen deze twee verzekeraars is dan ook allesbehalve een gemakkelijke.

4.7/5 - (16 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar