studenten-zorgverzekering-2020

Studenten zorgverzekering 2020

Zoek jij een studenten zorgverzekering 2020? Bij ons kun je studenten zorgverzekering vergelijken op basis van jouw persoonlijke situatie. Gewoon een prima zorgverzekering met een lage zorgpremie.

Op deze pagina helpen wij iedere student bij het vinden van een nieuwe zorgverzekering voor het aankomende jaar. Bekijk de belangrijkste details en de meest gekozen studenten zorgverzekeringen.

Top 5 studenten zorgverzekeringen

ZieZo SelectiefPolis – € 101,95 p/m – Bekijken
Zilveren Kruis Studenten Collectief – € 103,46 – Bekijken
Bezuwst – € 105.95 – Bekijken
Besured Ruime Keuze – € 107,25 – Bekijken
Promovendum Naturapolis – € 107,25 – Bekijken

Goedkope studenten zorgverzekering vergelijken

Vanaf 18 jaar ben je verplicht om een zorgverzekering te hebben. Wij informeren je op deze pagina over de inhoud van zowel de basis- als de aanvullende verzekeringen. Een aantal Nederlandse Zorgverzekeraars bieden zorgverzekeringen die zich richten op jongeren en studenten. Het studenten leven is al duur genoeg en daarom is het Studenten zorgverzekering vergelijken enorm belangrijk.

Met behulp van de studenten zorgverzekering vergelijker is het vinden van de juiste zorgverzekering een fluitje van een cent. Als jij wilt besparen op de zorgverzekering is het verstandig om te kijken naar een online studenten zorgverzekering die zich focust op jongeren en studenten.

Overstappen naar een goedkope studenten zorgverzekering

Zeker! Overstappen loont zich in de meeste gevallen. Er zitten enorme prijsverschillen in de studenten zorgverzekeringen per zorgverzekeraar. Door over te stappen naar een andere zorgverzekeraar die aansluit bij je wensen, kan je direct geld besparen in 2020. De belangrijkpste punten voor het studenten zorgverzekering vergelijken:

  • Krijg extra koring als jij kiest voor een online studenten zorgverzekering. Alle zorgzaken dien je gewoon online te doen met je telefoon, pc of tablet.
  • Verwacht jij geen zorgkosten in 2020? Verhoog dan het eigen risico om een extra korting te krijgen op de zorgpremie.
  • In de studenten zorgverzekering vergelijker op deze pagina bekijk je direct de eventuele aanvullende vergoedingen jij wenst
  • Je hebt tot 7 weken de tijd, dus neem je tijd bij het vergelijken van studenten zorgverzekeringen
  • Vergelijk je huidge zorgverzekering met alle nieuwe zorgverzekeringen
OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Student zorgverzekering

De student zorgverzekering kenmerkt zicht met een aantal punten. Naast de goedkope zorgpremie dien je ook alle zaken online te regelen met de zorgverzekeraar. Alle zorgmaatschappijen hebben wel een handige app die te downloaden is in de store. Eenvoudig declareren en je geld terugvragen is dus zo geregeld.

De zorgverzekering voor studenten aanvullend kenmerkt zich ook voor aanvullende vergoeidngen die vaak gebruik worden door jongeren en studenten. Denk bijvoorbeeld aan anticonceptie en een prima buitenlanddekking voor je stage in het buitenland. Een student zorgverzekering in 2020 is makkelijk te vinden en te vergelijken met de vergelijker hierboven.

Bepaal je eigen risico

Het eigen risico zorgverzekering is in 2020 opnieuw vastgesteld op 385 euro. Dit bedrag is voor iedereen gelijk en is vanzelfsprekend. Je gaat pas meebetalen en dus het eigen risico gebruiken als jij zorgkosten maakt die vallen onder het basispakket. Voor mensen, vaak jongeren en studenten die weinig tot geen zorgkosten maken is er een manier om de studenten zorgverzekering goedkoop te maken. Door het vrijwillig verhogen van het eigen risico ga je een enorme korting krijgen van de zorgverzekeraar.

In de zorgvergelijker 2020 op deze pagina kun jij eenvoudig bekijken wat de daadwerkelijke korting is voor studenten met het verhogen van het eigen risico. Voor studenten die toch wel de nodige kosten denken te maken in 2020 is het niet verstandig om het eigen risico te verhogen.

OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Zorgtoeslag voor studenten

Heb jij recht op zorgtoeslag? De kosten van een student zorgverzekering zijn niet altijd even gewenst en goedkoop naturlijk, maar je kunt zorgtoeslag aanvragen. De Rijksoverheid geeft een bijdrage voor je studenten zorgverzekering. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Je mag niet meer als € 28.720,- per jaar verdienen, in bezig zijn van een Nederlandse nationalieit of een verblijfsverguning. Vanzelfsprekend dien je ook een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Bij onze partner Zorgtoeslag.nl kun jij precies berekenen hoeveel je kunt krijgen in 2020.