Staaroperatie lensimplantatie vergoeding 2025

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor staaroperatie lensimplantatie in 2025? CZ (Zorgbewustpolis + 50 Plus) heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 146,65 en een eigen risico van 885. Met een lager eigen risico heeft CZ (Zorgbewustpolis + 50 Plus) de meest aantrekkelijke zorgverzekering voor € 161,65 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 3 sterren) voor € 181,70 p/m.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Tijdens een staaroperatie lensimplantatie wordt de lens van het oog vervangen. Vervolgens plaatst men een kunstlens. Doel is uiteraard om weer helder te kunnen zien zonder dat meteen ook het gebruik van een bril noodzakelijk is. Je leest hier alles over de staaroperatie lensimplantatie en ook het antwoord op de vraag of er een staaroperatie lensimplantatie 2025 beschikbaar is of niet.

Staaroperatie lensimplantatie, wat is dat precies?

staaroperatie lensimplantatie vergoeding

Tijdens een staaroperatie lensimplantatie wordt de lens vervangen door een kunstlens. Doel van de ingreep is om mensen weer goed te kunnen laten zien. De patient zal door de implantatie niet afhankelijk zijn van hulpmiddelen als een bril. De te plaatsen lens kan een voorzetlens zijn, deze lens krijgt een plaats voor de eigen lens. Het kan ook gaan om een vervanglens. In dat geval vervangt de kunstlens de natuurlijke lens.

Krijg je wat betreft de staaroperatie lensimplantatie een staaroperatie lensimplantatie vergoeding 2025 vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering?

Lasten we deze best lastige vraag beantwoorden met ja en nee. Er wordt vanuit de basisverzekering inderdaad een staaroperatie lensimplantatie vergoeding 2025 uitgekeerd. Dan moet er echter wel sprake zijn van medische noodzaak. Is er sprake van een vergoeding vanuit de basisverzekering, dan praten we in eerste instantie overigens wel over de plaatsing van een monofocale lens. Is een multifocale of toxische lens noodzakelijk , dan kun je een beroep doen op een aanvullende verzekering. In bepaalde gevallen en bij een medische indicatie is er voor deze lenzen ook een vergoeding uit de basisvergoeding beschikbaar, ook dan dient echter sprake te zijn van medische noodzaak. Daarbij kan soms sprake zijn van een eigen bijdrage.

Is er iets te zeggen over de kosten van een staaroperatie lensimplantatie?

Meer nog dan voor welke andere ingreep dan ook is er over de standaard kosten van de ingreep moeilijk iets te zeggen. De kosten verschillen van geval tot geval en zijn afhankelijk van zaken als het soort lens dat men gebruikt en de medische noodzaak die er al dan niet is.

En welke verzekering sluit je nou af als je de hoogste staaroperatie lensimplantatie vergoeding 2025?

Ook dat is maatwerk en moeilijk om zo even aan te geven. Het is verstandig de verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken als jij aanspraak wilt maken op de staaroperatie lensimplantatie vergoeding 2025. De meeste mensen vergelijken alleen de premies, het is echter verstandiger om wat verder te kijken. Check bijvoorbeeld of er sprake is van een maximale vergoeding. Het lezen van de polisvoorwaarden is altijd aan te raden.

Is er een staaroperatie lensimplantatie vergoeding
5/5 - (14 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd