salland-zorgverzekering-2020

Salland zorgverzekering 2020

We bespreken hier de Salland zorgverzekering 2020 premies en vergoedingen. In het kort informeren wij je graag over de mogelijkheden voor het aankomende jaar. Zorgverzekeraar Salland biedt in 2020 een naturapolis aan, dat will zeggen dat je een beperkte vrije zorgkeuze hebt. Uiteraard is het mogelijk om de zorgverzekering van Salland uit te breiden met verschillende aanvullende modules.

De basisverzekering is verplicht voor iedereen die werkt of woont in Nederland. Je bent verzekerd voor de belangrijkste zorg zoals de huisarts, medicijnen en hulpmiddelen. De inhoud van de Zorgverzekering Salland wordt bepaald door de Rijksoverheid. De zorgverzekeringen zijn dus gelijk bij iedere zorgmaatschappij in 2020!

Salland Basis
€106,90
Eigen risico €385
Salland Basis
€89,40
Maximale eigen risico €885

Er zijn zowel voordelen als nadelen te noemen met de Zorgverzekering van Salland in 2020. Laten we beginnen met een echte voordel. Met een naturapolis krijg je een bepaalde vergoeding als de zorgverlener geen contract heeft met de verzekeraar. Gemiddeld is dat 70 procent bij de zorgverzekeraars. Als jij kiest voor een Salland zorgverzekering (2020) krijg je maar liefst een 90% vergoeding bij niet-aangesloten zorgaanbieders.

De naturapolis van Salland is dus beperkt, maar de basisverzekering van salland is niets voor niets uitgeroepen tot de beste naturapolis van Nederland. Meer weten? Je leest alle details terug op de site van de verzekeraar, wij verwijzen je graag door.

Kies jij voor de zorgverzekering van Salland (2020)?

Je hebt ongeveer zeven weken per jaar om een overstap te maken. Het is dus belangrijk om goed alle zorgverzekeringen te vergelijken en je eigen zorgkosten in kaart te brengen. Zorgverzekeraar Salland biedt aankomend jaar één basisverzekering aan. De zorgmaatschappij heeft maar liefst 90 procent van de zorgverelenrs gecontracteerd (in de regio Salland). Iedereen is welkom om een Zorgverzekering Salland 2020 te nemen, onder de regio Salland vallen Overijssel en Gelderland.

Om erachter te komen of de zorgverzekering van Salland de beste voor jou is zou je een aantal punten moeten uitzoeken. Vraag jezelf af of je een beperkte of volledige vrije zorgkeuze wilt hebben, en of de basisverzekering (Salland) voldoende is of dat je toch aanvullende vergoedingen nodig hebt. Wij informeren je over de mogelijkheden van bijna alle Nederlanders zorgverzekeraars. Neem je tijd en maak de juiste keuze voor 2020.

De Salland basisverzekering uitgelicht

Maar liefst een half miljoen consumenten hebben een Salland zorgverzekering. Zoals eerder beschreven is de verzekering een naturapolis. Hieronder in het kort de drie belangrijkste punten van de zorgverzekeraar.

  • De beste naturapolis van het afgelopen jaar
  • 100% vergoeding bij aangesloten zorgverleners
  • 90% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders

Als je klikt op premie berekenen verwijzen wij je door naar de Zorgmaatschappij Salland. Hier kun je je zorgpremie berekenen of direct de zorgpolis afsluiten. Stap jij over voor 31 december? Dan regelt je nieuwe zorgverzekeraar het opzeggen van je oude polis.

Het eigen risico en de Salland zorgverzekering

In 2020 is het eigen risico minimaal 385 euro. Je gaat dus zelf een gedeelte meebetalen als je zorgkosten maakt. De zorgverzekeraar gaat pas nadat het eigen risico op is de overige kosten vergoeden. Het is mogelijk om dit bedrag vrijwillig te verhogen, je gaat dan een extra korting krijgen op de Salland zorgverzekering 2020 premie. Let wel op dat het niet slim is om zomaar te doen!

Jonge en gezonde mensen kiezen het vaakst voor het vrijwillig verhogen van het eigen risico. Doordat zij weinig tot geen zorgkosten maken zal het eigen risico niet gebruikt worden. Als er onverwachts toch zorgkosten gemaakt moeten worden, ga je een groot gedeelte van de rekening zelf moeten betalen. Wees voorzicht met het verhogen van het eigen risico in 2020.

Het uitbreiden van je zorgverzekering van Salland

Alleen is de basisverzekering verplicht om te hebben. Maar het kan zijn dat het basispakket niet alle zorgkosten dekt. Een aanvullende zorgverzekering geeft je aanvullende vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie behandelingen en voor alternatieve geneeswijzen. Zorgverzekeraar Salland heeft in 2020 ook verschillende aanvullende modules in het zorgverzekering assortiment.

Maar liefst vijf modules kun je toevoegen aan de Zorgverzekering Salland (2020). Er is ook een verzekering beschikbaar die een vergoeding biedt voor zowel fysiotherpie en tandartskosten (Compact polis). Wij raden onze bezoekers aan om de vergoedingen, polisvoorwaarden en premies te bekijken op de website van Salland.

Bekijk aanvullende verzekeringen

Tandartsverzekering + basisverzekering Salland

Ongeveer zestig procent van de Nederlanders heeft een aanvullende tandartsverzekering. Je kunt vergoedingen in 2020 krijgen van de zorgverzekeraar als jij geregeld voor een behandeling naar de tandarts moet. Aankomend jaar heb je de keuze uit drie verschillende Salland tandartsverzekeringen die je kunt toevoegen aan de Salland basisverzekering.

De hoogste vergoeding voor de tandarts is 1000 euro bij zorgmaatschappij Salland. Het is net als de aanvullende verzekeringen niet verplicht om je te verzekeren voor de tandarts. Om erachter te komen of het slim is om je hiervoor te verzekeren raden wij je het volgende aan. Kijk terug naar het afgelopen jaar, hoeveel kosten heb jij moeten maken? Ook is het belangrijk om na te gaan hoe gezond je gebit is op dit moment. De kosten zijn vrijwel altijd hoog bij de tandarts, en voor een relatief lage premie per maand kun jij prima vergoedingen krijgen van Salland.

Bekijk tandartsverzekeringen

Vergelijk de Salland zorgverzekeringen

Je hebt nu in beeld wat de zorgverzekering van Salland in 2020 te bieden heeft. De volgende stap is om te gaan vergelijken. Wij helpen onze bezoekers om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn van bijna alle zorgverzekeraars in Nederland. Hoe kan ik het beste mijn zorgverzekering, of de Salland zorgverzekering 2020 vergelijken? Als eerste is het belangrijk om:

  1. Breng in kaart welke zorgkosten jij hebt gemaakt afgelopen jaar
  2. Dekt de basisverzekering voldoende?
  3. Vrije zorgkeuze of beperkte?

Zodra jij een duidelijk beeld hebt welke zorgkosten jij verwacht in 2020, kun je starten met vergelijken. Met behulp van de Zorgvergelijker 2020 kun jij eenvoudig en onafhankelijk gaan vergelijken. Aan de hand van je gegevens krijg je binnen no-time een overzicht te zien. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan. Het afsluiten en overstappen doe je ten alle tijden in de beveiligde omgeving van de verzekeraar.