Reuma kuuroorden vergoeding 2025

Interesse in een zorgverzekering met reuma kuuroorden vergoeding in 2025? ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Topfit) heeft de laagste premie voor € 205,60 en een eigen risico van 885. Met 385 eigen risico heeft ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Topfit) de voordeligste zorgverzekering voor € 225,60 zorgpremie. De meest uitgebreide dekking heeft ONVZ (Vrije Keuze + Vrije Keuze Topfit) voor € 225,60 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
271,48
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 500,- p/j
  • Gratis tandongevallen-verzekering
  • Bellen is niet mogelijk
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
271,48
Zorgkeuze
zeer ruim
100%, max. € 500,- p/j
  • Gratis tandongevallen-verzekering
  • Bellen is niet mogelijk

Reuma is ongetwijfeld de bekendste aandoening van de spieren, gewrichten en pezen. De twee meest voorkomende soorten reuma zijn ongetwijfeld ook bij iedereen bekend. Dit zijn namelijk artrose en artritis. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om het leed dat reuma heet dragelijker te maken. Een wellicht opvallende daarvan is het bezoeken van een kuuroord. Een kuur in een kuuroord heeft – voor de goede orde- niets van doen en is in niets te vergelijken met een soort van vakantie. Integendeel zelfs.

Reuma kuuroorden vergoeding 2023

Reuma en kuuroorden, hoe zit dat precies?

Een kuur in een kuuroord kan als onderdeel van een totale behandeling tegen reuma een erg goede invloed hebben op het welzijn van reumapatiënten. In kuuroorden kunnen patiënten intensief behandeld worden. Wil je een goede kuur volgen, dan praat je al snel over een verblijf van 1 of 2 weken. Een patiënt krijgt een op maat gemaakt kuurprogramma met behandelingen in thermaal water, het verbeteren van spierkracht en beweeglijkheid door een actieve oefentherapie, massages en ontspanningsoefeningen.

Is er een reuma kuuroorden vergoeding 2025 beschikbaar vanuit de basisverzekering van de ziektekostenverzekering?

Nee, die is er niet. Wil jij in aanraking komen voor de reuma kuuroorden vergoeding 2025 dan moet je dus een aanvullende verzekering afsluiten. Er zijn verschillende verzekeraars die de vergoeding uitkeren. Zeker bij deze verzekering is het belangrijk heel goed te kijken naar de maximale vergoeding die eventueel gehanteerd wordt.

Reuma kuuroorden zullen niet goedkop zijn. Of valt het wel mee met de prijs?

Als er één behandeling is die wordt samengesteld helemaal aangepast aan de wensen van de patiënt, dan is het wel deze behandeling. Het is niets meer dan puur maatwerk. Dat is de prijs dus ook. De therapie is niet goedkoop. In de meeste gevallen werken de verzekeraars die een aanvullende verzekering bieden en dus een reuma kuuroorden vergoeding 2025 uitkeren met maximale vergoedingen overigens. Daaraan kun je wel al aflezen dat de behandeling niet heel goedkoop is.

Kun je binnen de verzekeraars die een aanvullende verzekering aanbieden een verzekeraar aanwijzen met de premie met de laagste prijs en de beste reuma kuuroorden vergoeding 2025?

Nee, ook dat kun je zo niet aangeven. Het is bij deze behandeling simpelweg een kwestie van het vergelijken van de aanvullende verzekeringen die de reuma kuuroorden vergoeding 2025 wel uitkeren. Je checkt de premie, kijkt t of er een maximale vergoeding geldt en leest goed de polisvoorwaarden door. Zo blijft vanzelf de voor jou beste verzekering over. Je kunt in de periode van 12 november tot en met 31 december (23.59 uur) de overstap maken naar een nieuwe verzekeraar. Dat kan je zomaar honderden euro’s besparen.

Wordt de reuma kuuroorden vergoeding uitgekeerd vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering?

Nee, dat is niet het geval. Wil je voor deze vergoeding in aanmerking komen, dan dien je een aanvullende verzekering af te sluiten.

Waar let je vooral op bij de zoektocht naar de beste aanvullende zorgverzekering?

Wil je om voor de reuma kuuroorden vergoeding in aanmerking te komen de meest geschikte aanvullende verzekering afsluiten, check dan niet alleen de prijs als je de zorgverzekeringen vergelijkt, maar zeker ook of er sprake is van een maximaal bedrag dat vergoed wordt.

Waarom zou je eigenlijk de overstap maken naar een nieuwe zorgverzekeraar?

Heel simpel. Door de verzekeraars met elkaar te vergelijken, kun je zomaar veel geld besparen. Je stapt eveneens over als je een verzekering zoekt met een andere (lees: betere) dekking.

5/5 - (9 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd