kunstalvleesklier in basispakket

Precies 1,1 miljoen mensen kiezen nieuwe zorgverzekeraar

1,1 miljoen overstappers

Precies 1,1 miljoen mensen kiezen nieuwe zorgverzekeraar. Hoewel er al gesteld werd dat het aantal overstappers van zorgverzekeraar rond dit aantal zou zitten zijn de cijfers nu definitief. Met dit nieuws kwam onderzoeksbureau Vektis vandaag.

Precies 1,1 miljoen mensen kiezen nieuwe zorgverzekeraar, zelfde cijfer als een jaar eerder

Vektis baseerde zich op de cijfers die het inzag van alle zorgverzekeraars in ons land. Het aantal van 1,1 miljoen overstappers ligt precies gelijk aan het aantal overstappers een jaar eerder. Van de verzekerden betekent dit dat 6,5 procent koos voor een nieuwe zorgverzekeraar. Ook dat getal is niet onbekend, het aantal overstappers  schommelt al jaren ergens tussen de 6 en 7 procent.

Corona heeft geen invloed gehad

Overigens zijn de mensen die een andere verzekering sloten bij dezelfde verzekeraar niet meegerekend. Uit de cijfers blijkt dat corona geen invloed heeft gehad op het aantal overstappers, iets dat wel verwacht was getuige de geluiden in de media.  Vektis komt eind april opnieuw met de cijfers naar buiten, dan  met een analyse van de overstapcijfers.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar