PMA zorgverzekering 2019 - zorgverzekeringen 2019 vergelijken

Een PMA zorgverzekering 2019 afsluiten? Bekijk hier de aangeboden PMA zorgverzekeringen voor het aankomend jaar (2019). Zorgverzekeraar PMA biedt 3 verschillende basisverzekeringen aan, wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. Bekijk direct de premies en sluit direct je nieuwe PMA zorgverzekering 2019 af.

PMA zorgverzekering 2019

Sinds 1991 biedt PMA verschillende verzekeringen aan. Op dit moment hebben ongeveer 480.000 Nederlanders een PMA zorgverzekering afgesloten. De PMA zorgverzekering is al jaren ongergebracht bij het grote Menzis, een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk.

Pluspunten PMA zorgverzekering

 • Je kunt terecht bij je eigen huisarts, tandarts en ziekenhuis
 • Iedereen is welkom, gegarandeerde acceptatie
 • De premies zijn niet leeftijdsafhankelijk
 • Het eigen risico kan gespreid betaald worden
 • Aanvullende verzekeringen vanaf 6,25 euro

Je kun teen declarative doen op 3 verschillende manieren bij zorgverzekeraar PMA. Je kunt dit doen via de post, een handige app of via je DigiD. Binnen enkele dagen wordt je dan uitbetaald door PMA.

Bekijk hieronder de drie PMA zorgverzekeringen voor het aankomend jaar. Er worden 2 natura zorgverzekeringen aangeboden en 1 restitutieverzekering. Lees de verschillen en vergelijk de PMA zorgverzekering 2019 in de zorgvergelijker 2019 op onze website.

Menzis Basis Voordelig

Zoek je een zorgverzekering waarbij je gewoon terecht kunt bij je eigen huisarts en ziekenhuis? Met de PMA zorgverzekering 2019 Menzis Basis Voordelig heb je de keuze uit 35.000 verschillende zorgverleners in Nederland.

Je krijgt bij een gecontracteerde zorgverlener een volledige (100%) vergoeding, bij een niet-geonctracteerde zorgverlener maximaal 65%. Meer informatie lees je op de website van de zorgverzekeraar.

Naturapolis

€106,25

Naturapolis

€110,71

Menzis Basis

Met deze PMA zorgverzekering 2019 kun je terecht bij 35.000 zorgverleners die een contract hebben met de zorgverzekeraar.

Je krijgt een maximale vergoeding van 75% wanneer je langs gaat bij een niet-geonctracteerde zorgverlener.

Menzis Basis Vrij

Zoek je een volledig vrije zorgkeuze in 2019? De PMA zorgverzekering 2019 Menzis Basis Vrij biedt namelijk een vrije zorgkeuze.

Je krijgt dus een volledige (100%) vergoeding wanneer je langs één van de 35.000 gecontracteerde zorgverleners gaat, maar ook bij een niet-geonctracteerde zorgverlener.

Restitutiepolis

€113,50

Gecontracteerde zorgverleners

Als je kiest voor een beperkte vrije zorgkeuze met bijvoorbeeld de Menzis Basis voordelig of de Menzis basis verzekering (naturapolis) heb je de keuze uit ruim 35.000 zorgverleners. Je hebt dus altijd wel een een gecontracteerde zorgverlener in de buurt met een overeekomst met Menzis. De vergoedingen voor niet gecontracteerde zorg verschilt per verzekering. Wij verwijzen je dan ook graag door naar de website van zorgverzekeraar PMA om de exacte verschillen te bekijken.

Bepaal je eigen risico

Vanaf 18 jaar heeft iedereen een te maken met het verplicht eigen risico voor de basisverzekering. In het aankomend jaar 2019 is het bedrag weer 385 euro. Dit bepaald de overheid ieder jaar weer, en is du s ook gewoon gelijk bij iedere zorgmaatschappij.

De gemaakte zorgkosten zullen eerst voor eigen rekening zijn, tot het eigen risico. Je hebt de mogelijkheid om je eigen risico in termijnen te betalen aan zorgverzekeraar PMA.

Wat valt niet onder het eigen risico?

 • Verloskundige zorg
 • Kraamzorg
 • Tandheelkundige zorg voor 18 tot en met 21 jarigen
 • Zorg voor jongeren onder de 18 jaar
 • Wijkverpleging
 • Hulpmiddelen van de thuiszorg

Vrijwillig eigen risico verhogen

Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen bij je PMA zorgverzekering 2019. Zo ontvang je extra korting op je premie. Het is niet voor iedereen geschikt om het eigen risico te verhogen, de gemaakte kosten zullen altijd eerst voor eigen rekening zijn.

Aanvullend verzekeren

Naast de PMA zorgverzekering 2019 basispolis heb je de mogelijkheid om een aanvullende PMA verzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd voor onder andere fysiotherapie behandelingen, alternatieve geneeswijzen en nog veel meer. Een aanvullende polis is beschikbaar vanaf 6,25 euro per maand. Wij hebben de aangeboden verzekeringen op een rijtje gezet, bekijk direct de vergoedingen/dekkingen en premies.

Vergelijk PMA zorgverzekeringen

De informatie die je hier leest hebben wij samengesteld voor jou, echter kun je hier geen rechten aan ontlenen. Wij verwijzen je graag door voor meer informatie naar de website van PMA.

PMA zorgverzekering 2019
4.4 (87.06%) 34 votes