Menzis of Anderzorg?

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
Budget zorgverzekering van Menzis
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed

Nederland heeft gelukkig uitstekende zorgverzekeraars. Menzis en Anderzorg zijn er goede voorbeelden van. Anderzorg biedt al elf jaar lang scherpe premies voor uitstekende zorgverzekeringen en voor Menzis is dat niet anders. Om een keuze te kunnen maken, is zorgverzekeringen vergelijken een zeer goede optie. Je kunt dit prima elders op dit platform doen. Want kiezen tussen deze twee uitstekende verzekeraars is bepaald geen sinecure. Menzis of Anderzorg? Dat is kiezen tussen twee uitstekende  zorgverzekeraars namelijk.

Beide verzekeraars zetten in op een gezondere leefstijl

Logo Anderzorg 2025Anderzorg krijgt van de klant een 8 als gemiddeld rapportcijfer en helpt je op weg om een gezonder leven te leiden. De basisverzekering is prima geregeld en je kunt met de hoogte van de maandelijkse premie spelen door het eigen risico te verhogen. Doe je dat, dan betaal je bij Anderzorg minder premie per maand. Kinderen tot 18 jaar verzeker je bij Anderzorg gewoon gratis mee. Menzis biedt liefst drie verschillende basisverzekeringen; Basis, Basis Zorg en Basis Vrij. Daarnaast kun je kiezen uit aanvullende verzekeringen in de vorm van Extra Aanvullend, Extra Verzorgd, Jongeren Verzorgd en drie Tand Verzorgd verzekeringen. Zowel Anderzorg en Menzis werkt modern en met een zeer gebruiksvriendelijke app. Daarmee regel je gemakkelijk alles wat met de zorgverzekering te maken heeft.

Stel je eigen aanvullende verzekering samen

Logo Menzis 2025Menzis biedt aantrekkelijk kortingen als je deelneemt aan het Menzis Leefkracht Collectief, een verzekering waar iedereen zich bij aan kan sluiten. Behalve een prima zorgverzekering krijg je ook ondersteuning bij het aannemen van een gezondere leefstijl. Ook bij Anderzorg gelooft men in de klant en in een gezondere samenleving in de vorm van SamenGezond. De verzekeraar bevordert alles wat met een gezonde leefstijl te maken heeft. Bijzonder aan Anderzorg is dat je zelf je aanvullende verzekeringen samenstelt en kies je zelf extra opties voor fysiotherapie, tandheelkunde en kun je eveneens kiezen voor de optie Buitenland. Bij Anderzorg geldt een stapelkorting; kies je twee van de drie aanvullende verzekeringen, dan krijg je een mooie korting.

Interessant pakket is het Jongeren Verzorgd pakket voor mensen tussen de 18 en 30 jaar

Menzis gelooft ook in een gezondere samenleving en wil dat zoveel mogelijk mensen meebewegen naar een gezonder leven. Het genoemde zorgcollectief is daar het uitgangbord van. Interessant is het Jongeren Verzorgd pakket bij de aanvullende verzekeringen. Deze aanvullende verzekering is bedoeld voor mensen met een leeftijd tussen de 18 en 30 jaar. Sluit je deze verzekering af dan heb je recht op negen keer fysiotherapie, 100 procent vergoeding van anticonceptie vanaf 21 jaar, alternatieve zorg tot maximaal 200 euro en brillen en lenzen voor maximaal 75 euro per twee jaar. Bovendien heb je recht op voetzorg tot 150 euro en worden alle controles bij de tandarts volledig vergoed. Behandelingen worden tot 80 procent vergoed met een maximum tot 150 euro.

En zo hebben beide verzekeraars nogal wat te bieden. Dat maakt het lastig kiezen tussen deze twee vaste waarden binnen de wereld van de zorgverzekeraars.

5/5 - (9 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar