Menzis stopt gemeentepolis

Menzis beëindigt nu ook gemeentepolis in Almere

Menzis stopt gemeentepolis
Menzis wordt 7 euro duurder

Menzis beëindigt nu ook gemeentepolis in de gemeente Almere. De zorgverzekeraar wilde aanvankelijk al in 2018 stoppen in Almere. Die gemeente slaagde er echter niet in een vervangende zorgverzekeraar te vinden. En die is ook nu nog steeds niet gevonden. De samenwerking tussen Menzis en Almere stopt op 1 januari 2022.

Menzis beëindigt nu ook gemeentepolis in Almere, en dat per 1 januari 2022

Via Menzis kregen mensen met een laag inkomen een zorgverzekering aangeboden. De gemeentepolis was een collectieve zorgverzekering voor mensen in de bijstand. Die mensen kregen zo een verzekering waarbij de gemeente Almere financieel bij kon dragen. Het eigen risico voor deze groep mensen bleef zo ook laag. Reden dat Menzis in Almere afhaakt is omdat de gemeente niet tot het kernwerkgebied van de verzekeraar hoort.

Zoekt al drie jaar naar een andere verzekeraar

Almere zoekt ondertussen al een kleine drie jaar naar een vervanger van Menzis. Gezien het werkgebied zou dat Zilveren Kruis moeten zijn. Die verzekeraar heeft vooralsnog echter geen trek om zaken te doen met Almere. Almere zit zo onderhand aardig in de piepzak. Het maakte de kwestie al aanhangig bij zorgverzekeraars, het Ministerie van Volksgezondheid, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Zorgverzekeraars Nederland. Gesprekken leverden vooralsnog echter niets op.

Uiteraard is Almere ongerust over de situatie. Het hoopt alsnog een zorgverzekeraar te vinden, anders hebben de mensen met een laag inkomen in Almere toch een probleem.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar