kanker-medicijnen-basisverzekering

Medicijnen borstkanker en longkanker in basispakket

Medicijnen borstkanker en longkanker in basispakket

Het basispakket van de zorgverzekering wordt uitgebreid met twee geneesmiddelen tegen long- en borstkanker. Na prijsonderhandelingen door minister Bruins zullen deze medicijnen alsnog vergoed worden vanuit de basis zorgverzekering. Aanvakelijk warden deze medicijnen tegen kanker te duur, maar de onderhandelingen waren succesvol. 

De middelen durvalumab en abemaciclib waar ongeveer 2700 patiënten gebruik van maken vallen nu onder de dekking van het basispakket. Durvalumab werkt bij de behandeling van een specifieke vorm van longkanker, abemaciclib wordt ingezet geven bepaalde vormen van borstkanker. Dit is zeer goed nieuws aldus minister Bruins, echter vindt hij de prijsonderhandelingen ’graat in de keel’. Hij is een voorstander om farmaceuten er op aan te dringen meertransparantie te geven over de medicijnprijzen.

4.8/5 - (5 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar