klanten met schulden eerder helpen

Verzekeraars willen klanten met schulden vooral eerder helpen

klanten met schulden eerder helpen
klanten met schulden eerder helpen

Diverse verzekeraars waaronder ASR en Aegon starten een pilot met de schuldhulproute. Het is de bedoeling dat klanten met  schulden of waarvan de verzekeraars het sterke vermoeden hebben dat hier sprake van is, doorverwijzen naar de schuldhulproute. Doel is vooral om klanten met schulden te helpen. Uit onderzoek blijkt dat mensen zelf zeven signalen en daarnaast zes jaar nodig hebben om zelf het besef te krijgen dat hulp echt noodzakelijk is.

Klanten met schulden eerder doorverwijzen naar schuldhulp

Hoe eerder, hoe beter. Onder dat motto starten de verzekeraars aan de pilot. Het is een vorm van risicosignalering en de hoop is dat steeds meer organisaties en brancheverenigingen zich hier bij aansluiten. Klanten met schulden die nu moeite hebben de zorgverzekering te betalen, kunnen bijvoorbeeld over enige tijd ook moeite hebben met het voldoen van de huur. Bovendien, door vroegtijdig te signaleren en door te verwijzen kan dat eventueel voorkomen worden. Concreet betekent dit dat de (zorg)verzekeraars vooral indicatoren die kunnen wijzen op een schuld scherper in de gaten gaan houden.

Gemiddelde schuld van 42.000 euro bij dertien schuldeisers

In ons land maken ruim 190.000 mensen gebruik van schuldhulpverlening. Daarnaast zitten structureel zeker 1,2 miljoen huishoudens krap bij kas. Mensen de bij de schuldhulp terecht komen hebben gemiddeld een schuld van 42.000 euro bij gemiddeld genomen dertien schuldeisers. Kortom, werk aan de winkel!

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar