kinderopvang-bij-ziekenhuisopname-2020

Kinderopvang bij ziekenhuisopname (2020)

Tijdens je ziekenhuisopname, na een ongeval of een operatie is het belangrijk dat opvang geregeld is voor je kind of kinderen. Kinderopvang is natuurlijk dan de beste uitkomst. De basisverzekering biedt helaas geen vergoeding voor kinderopvang tijdens ziekenhuisopname.

Ziekenhuisopname en je zorgverzekering

De zorgverzekeraars hebben elk hun eigen voorwaarden voor de vergoeding voor kinderopvang tijdens ziekenhuisopname. Zo vergoedt de ene verzekeraar pas bij meerdere aaneengesloten dagen ziekenhuisopname, terwijl de andere een leeftijd grens heeft. Kinderopvang vanwege een bevalling wordt in de meeste gevallen uitgelsoten van vergoeding. Hieronder de meest gekozen aanvullende zorgverzekeringen met de kinderopvang vergoeding.

De Friesland zorgverzekeraar

Met de AV-Optimaal aanvullende zorgverzekering van De Friesland krijg je een vergoeding van 200 euro vanaf de 5e dag ziekenhuisopname. De premie voor deze aanvullende Friesland zorgverzekering is 46,50 euro per maand.

Meer informatie

HEMA

Met de aanvullend 3 polis van HEMA krijg je 20 euro per dag voor ziekenhuisopname vanaf de 11e dag. Deze vergoeding kun je ontvangen tot maximaal 3 maanden. De premie voor deze HEMA aanvullende zorgverzekering in 2020 is 29,00 euro per maand.

Meer informatie

OHRA

Zorgverzekeraar OHRA biedt met haar Uitgebreid polis een vergoeding voor kinderopvang tijdens ziekenhuisopname. In 2020 krijg je een vergoeding van maximaal 200 euro vanaf de 10e dag ziekenhuisopane na toestemming. De polis van OHRA kost 39,40 euro per maand.

Meer informatie

ONVZ

Zorgverzekeraar ONVZ biedt met haar TopFit aanvullende zorgverzekering een vergoeding voor kinderopvang. Je krijgt 25 euro per werkdag tot maximaal 2 maanden. Wel is deze aanvullende zorgverzekering aan de dure kant, bekijk alle overige dekkingen op onze site. De premie is 59,98 euro per maand.

Meer informatie

Meer Kinderovang tijdens ziekenhuisopname informatie

De bovenstaande zorgverzekeringen hebben wij voor je uitgezocht. Klik op meer informatie en wij verwijzen je direct door naar de juiste pagina. Iedere genoemde aanvullende zorgverzekering biedt natuurlijk meer dekking dan alleen voor de kinderopvang tijdens ziekenhuisopname in 2020.

De informatie die je hier leest hebben wij samengesteld voor jou, echter kun je hier geen rechten aan ontlenen. Wij verwijzen je graag door voor meer informatie naar de website van de zorgmaatschappij.