voor 1,6 miljoen euro gedeclareerd voor GLI

Vooral vrouwen gebruiken gecombineerde leefstijlinterventie via zorgverzekering

In ons land maken ruim zevenduizend mensen gebruik van de GLI, de Gecombineerde Leefstijlinterventie. Dat is behoorlijk meer dan vorig jaar het geval was. Toen bleef dit aantal zo rond de 1400 steken. GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering, vooral vrouwen maken er gebruik van

Het RIVM liet weten dat tot 1 mei van dit jaar zo rond de 1,6 miljoen euro vergoed is door de zorgverzekeraars aan GLI declaraties. Uit onderzoek bleek verder dat de gemiddelde leeftijd van mensen die hier gebruik van maken 52 jaar is. Twee van de drie deelnemers is overigens vrouw. Menen die deelnemen aan GLI hebben behoorlijk meer zorgkosten dan gemiddeld, dit is berekend op ongeveer 40 procent. Deelnemers aan GLI blijken in de praktijk vaak te kampen te hebben met een of verschillende chronische aandoeningen.

voor 1,6 miljoen euro gedeclareerd voor GLI
Vooral vrouwen maken gebruik van GLI

Van een ongezonde naar een gezonde leefstijl

GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering, dit is sinds 2019 het geval,  voor mensen die een BMI hebben  tussen de 25 en 30 en met een grotere kans op bijvoorbeeld een te hoge bloeddruk. Heb je een BMI van meer dan 30, dan kun je eveneens een verwijzing krijgen van de huisartsen en wordt GLI vergoed.  Mensen die doorverwezen worden krijgen te maken met een leefstijlcoach. Die tracht de leefstijl te veranderen en geprobeerd wordt om de ongezonde gewoontes in te ruilen voor meer gezonde gewoontes. Je kunt dan denken aan slecht slapen, stress, slechte voeding of een verstoord dag- en nachtritme.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar