Gemeente helpt minima met zorgverzekering

Gemeente helpt minima
Gemeente helpt minima

De gemeente Bronckhorst helpt minima die straks de eigen zorgverzekering gaan betalen.  Die krijgen  bij meer dan 100 euro aan zorgkosten in het eigen risico een tegemoetkoming. Dit doet Bronckhorst omdat de gemeentelijke collectieve zorgverzekering voor minima bij Menzis stopt.

Gemeente helpt minima met zorgverzekering, collectieve verzekering levert gemeenten en minima geen voordelen meer op

Het is me wel wat met de zorgverzekering, een verzekering die tot 12 november in elk geval gesprek van de dag blijft. Dan moeten de verzekeraars uiterlijk de premie voor de zorgverzekering 2021 bekend hebben gemaakt. Maar er is dus meer dan alleen nieuwsgierigheid over de nieuwe premies, zo blijkt wel uit de ontwikkelingen in Bronckhorst. Want daar kregen alle inwoners die nu nog een zorgverzekering hebben via de gemeente deze week een brief. Dit zijn de mensen  die tot 110 procent van de bijstandsnorm krijgen. Dan gaat het om bedragen die tussen de 1100 euro voor een alleenstaande en 1600 euro voor getrouwden of samenwonenden liggen.

Mensen krijgen begeleiding bij overstap naar nieuwe verzekering

Bronckhorst gaat niet verder met de minimaverzekering omdat er veel andere opties zijn en omdat er amper nog voordeel voor de gemeente is. Het is voor minima goedkoper om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Bronckhorst  begeleidt de mensen die het betreft naar een nieuwe verzekering. Betrokkenen krijgen in november nogmaals een brief van de gemeente. Onderneemt men geen actie, dan blijft men gewoon bij Menzis.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar