Gehoorapparaten vergoeding zorgverzekering 2020

Een aanvullende zorgverzekering voor Gehoorapparaten nodig of wil je overstappen naar een andere zorgverzekeraar? Vergelijk zorgverzekeringen van bijna alle zorgverzekeraars met behulp van onze Zorgvergelijker 2020.

Als jij een hoortoestel koopt, ga je een eigen bijdrage betalen van 25%. Voor kinderen (tot 18 jaar) geldt deze eigen bijdrage niet. Als jij je aanvullend gaat verzekereren voor deze eigen bijdrage gehoortoestellen in 2020 wordt een deel van deze eigen bijdrage vergoedt. Maar welke zorgverzekering past nou het beste bij mij? En waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een hoortoestel? Wij helpen je verder op deze pagina.

Gehoorapparaat aanschaffen

Bij het kopen van een hoortoestel, gaat het zogeheten Keuzeprotocol Hoorzorg doorlopen. Dit zijn een aantal hoortesten en het invullen van een vragenlijst. Met deze Keuzeprotocal Hoorzorg ontstaat er een beeld wat voor hoortoestel je nodig hebt.

Je gehoorprobleem wordt dan vervolgens ingedeeld in categorien. Voor eenvoudige gehoorklachten geldt categorie 1, voor complexe problemen met het gehoor is er een categorie 5. Door de testen die je gaat doorlopen bij de audicien kunnen zij de juiste categorie aanmeten.

Vergoedingen gehoorapparaat

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een basisverzekering te hebben, met de basispolis krijg jij maximaal 75 procent vergoed van de aanschafprijs van een gehoorapparaat. Voor kinderen tot 18 jaar is er een volledige vergoeding (100%).

Zoals eerder vermeld betaal je dus altijd een eigen bijdrage van 25% voor een nieuwe gehoorapparaat. Met een aanvullende verzekering kun jij een gehoorapparaat vergoeding ontvangen van de zorgverzekeraar, een vergoeding voor de eigen bijdrage gehoortoestellen. Tevens geldt het eigen risico voor het aanschaffen van een hoortoestel in 2020.

Sommige audiciens bieden een gratis hoortoestel aan, zij betalen de eigen bijdrage. Dit geldt vaak voor alleen hoortoestellen uit de categorie 1 en 2.

De voorwaarden voor een hootoestel vergoeding

De voorwaarden van een aanvullende hoortoestel verzekering wordt bepaald door de verzekeraar. De voorwaarden voor een vergoeding gehoorapparaten in 2020 is bij iedere zorgmaatschappij verschillend. Hieronder hebben wij de voorwaarden op een rijtje gezet:

  • De audicien moet een contract hebben met je zorgverzekeraar om een 75% vergoeding te kunnen ontvangen voor je nieuwe hoortoestel. Is je gewenste audicien niet aangesloten bij je verzekeraar? Dan is de kans groot dat je een lagere vergoeding voor je hoortoestel in 2020 gaat ontvangen.
  • De zorgverzekeraar vergoedt alleen de hoortoestel uit je eigen categorie, als jij een duurdere gehoorapparaat wilt hebben ga je zelf meebetalen. Vraag aan je audicien of hij een zorgaanvraag kan indienen bij je zorgverzekeraar voor een hogere categorie, hier hoeft verder geen medische noodzaak voor te zijn.

Voor specifieke of persoonlijke advies vragen wij je direct contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Wij informeren onze bezoekers alleen over de algemene informatie.

Aanvullende zorgverzekering met hoortoestel vergoeding

CZ

plus 

PNOzorg

PNO plus

Salland

Plus 

DSW

AV-top

FBTO

Gezichtzorg & Orthodontie

OHRA

extra aanvullend

ONVZ

Vrije keuze benefit

UnitedConsumers

Aanvullend Beter

Zorg en Zekerheid

AV Basis

ZorgDirect

Extra

€ 20,10 

€ 25,35 

€ 19,95 

€ 36,00

€ 15,25 

€ 22,47 

€ 25,35 

€ 19,09 

€ 12,55 

€ 8,50 

100% tot € 100

vergoeding eigen bijdrage

100% tot  € 200

vergoeding eigen bijdrage

100% tot € 200

vergoeding eigen bijdrage

100% tot € 250

vergoeding eigen bijdrage

100% tot € 250

vergoeding eigen bijdrage

100% tot € 500

vergoeding eigen bijdrage


100% tot € 250

vergoeding eigen bijdrage 


100% tot € 250

vergoeding eigen bijdrage 


100% tot € 70

vergoeding eigen bijdrage per oor 


100% tot € 100

vergoeding eigen bijdrage


De juiste basisverzekering kiezen

De basisverzekering kent dus een maximale vergoeding van 75% voor je nieuwe toestel in 2020. Je dient echter wel een toestel te kiezen uit je eigen zogenaamde categorie om deze vergoeding voor hoortoestellen te kunnen ontvangen. Een ander belangrijk punt voor deze hoortoestel vergoeding in 2020 is dat de audicien een gecontracteerde zorgverlener dient te zijn, er moeten dus afspraken zijn gemaakt tussen de adicien en jouw zorgverzekeraar.

  • Naturapolis: Kies jij voor een naturapolis in 2020? Dan kun jij een vergoeding voor hoortoestelen in 2020 ontvangen van maximaal 80 procent. Met een restitutieverzekering en alle andere zorgverzekeringen krijg je gewoon het maximal 75% vergoeding in 2020.
  • Eigen risico: Let op dat bij het aanschaffen van een nieuwe gehoorapparaat het eigen risio ook van toepassing is. Je betaald dus naast de eigen bijdrage, ook een deel van het eigen risico.

Aanvullende verzekering

Met sommige aanvullende zorgverzekering krijg je een vergoeding voor hoortoestellen in 2020. Je gaat dan een gedeelte van het eigen bijdrage vergoedt krijgen van je zorgverzekeraar. Voor het aanschaffen van een gehoorapparaat dien je wel naar een gecontracteerde audicien te gaan. Maar hoe weet je nou welke aanvullende verzekering een hoortoestel vergoeding 2020 biedt? Het wordt je niet makkelijk gemaakt, in sommige polissen wordt de hoortoestel niet vermeld, maar valt dit onder de categorie hulpmiddelen.

De premie die je gaat betalen voor je aanvullende verzekering verschilt per zorgverzekeraar. Hoe meer zorgpremie je gaat betalen, hoe hoger de vergoeding voor je gehoorapparaat. In de Zorgvergelijker 2020 is het vinden van de goedkoopste zorgverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering met vergoeding voor hoortoestel in 2020 eenvoudig te vinden.

Gehoorapparaten vergoeding 2020
4.8 (95.29%) 17 votes