zorgverzekering-friesland-van-2020

Friesland zorgverzekering 2020

De Friesland zorgverzekering 2020 bekijk je hier. Wij helpen je op deze pagina een inzicht te krijgen wat de zorgverzekering van Friesland inhoudt. Zorgverzekeraar de Friesland biedt in 2020 namelijk drie verschillende zorgverzekeringen aan.

De Friese zorgverzekering kent onder andere een budgetpolis en een restitutie zorgverzekering met een volledige vrije zorgkeuze.

In het kort bespreken wij hier wat de Friesland in 2020 te bieden heeft en of de zorgverzekering in 2020 het beste bij je past. Onderaan de pagina is het vervolgens mogelijk om de Friesland zorgverzekering 2020 te vergelijken met het overige aanbod.

Zelf Bewust Polis
€ 106,75
Online polis
Alles Verzorgd Polis
€ 125,45
Naturapolis
Vrije Keus Polis
€ 132,25
Restitutiepolis

Zorgverzekering de Friesland

De Friesland zorgverzekeraar is populair te noemen. Afgelopen jaar hebben namelijk veel bezoekers van onze site gekozen om een Friese zorgverzekering af te sluiten. De voornaamste reden is dat je verschillende keuzes hebt uit basisverzekeringen.

Voor mensen die een volledige vrije zorgkeuze wlilen hebben kunnen gewoon de restitutie zorgverzekering van de Friesland afsluiten. Een Friese zorgverzekering met een lage premie? Kies dan voor de zogenaamde online polis. Check direct alle details hieronder en lees de belangrijkste informatie.

de-friesland-zorgverzekeringen-van-2020

Friesland Zelf Bewust Polis

Je kunt kiezen uit de aangesloten zorgaanbieders, en hebt een beperkte vrije zorgkeuze. Dit noem je een naturapolis.

Een volledige vergoeding (100%) ga jij ontvangen bij deze zorgverleners, wanneer je je laat behandelen bij niet-gecontracteerde zorgverleners ontvang je maximaal 70% van de nota vergoed.

De Friesland zorgverzekering 2020 Zelf Bewust is een zogenaamde “online zorgverzekering”. Alle zorgzaken ga je online regelen via de website van de Friesland of via een handige app. Denk bijvoorbeeld aan het declareren van je zorgnota.

Meer informatie
de-zorgverzekeraar-friesland-verzekeringen

Alles Verzorgd Polis

Met deze zorgverzekering Friesland ontvang je een hogere vergoeding voor niet-aangesloten zorgaanbieders. Met deze naturapolis van de Friesland ontvang je een 80% vergoeding voor niet-gecontracteerde zorgverleners in 2020.

Alle zorgzaken kun je eenvoudig en uitgebreider doen met deze Friesland zorgverzekering. Dit kun je doen online (via de website), per post of telefonisch of via de servicepunten van de Friesland.

Waarom zou ik kiezen voor zorgverzekeraar Friesland? Op dit moment heeft ongeveer 560.000 mensen in Nederland een verzekering bij de zorgverzekeraar. Ieder jaar kiezen steeds vaker onze bezoekers een verzekering van de Friesland.

Meer informatie
friese-verzekeringen-van-2020

Vrije Keus Polis (restitutie)

Zelf je zorgverlener kiezen? Dat kan met de Vrije Keus Polis van de Friesland. De verzekeraar maakt geen verschil tussen de behandelingen van aangesloten- en niet-aangesloten zorgaanbieders in 2020.

Je krijgt een 100% marktconforme vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners van de Friesland. De nota die je gaat ontvangen, kun je eenvoudig declareren via de handige Friesland app.

Hieronder een paar sterkte punten van deze Friesland zorgverzekering:

 1. Bepaal zelf je zorgverlener
 2. Eenvoudig declareren via de Friesland App
 3. Binnen 10 werkdagen vergoeding
 4. Eigen risico gespreid betalen

Wil je meer weten over deze of alle andere Friesland zorgverzekeringen voor 2020? Bereken direct je premie op de site van de zorgverzekeraar en stap over. Twijfel je nog? Dan kun je eenvoudig en concreet je zorgverzekering vergelijken via onze site.

Meer informatie

De Friesland vergoedingen in 2020

De volgende Friesland vergoedingen vallen onder het basispakket. De rijksoverheid bepaalt de inhoud van de basispolis, en is gelijk bij iedere zorgverzekeraar.

 • Anticonceptie tot 21 jaar
 • Buitenlanddekking
 • Ergotherapie
 • Geneesmiddelen
 • Huisarts
 • Hulpmiddelen- en verbandmiddelen
 • Kraamzorg
 • Medisch specialistische zorg
 • Ambulancevervoer

Uiteraard valt er nog veel meer onder de basisverzekering, en dit kun je teruglezen op de website van de Friesland. Wij verwijzen dan ook onze bezoekers direct door naar de website van de zorgmaatschappij. Het afsluiten van een Friesland zorgverzekering 2020 sluit je af bij de verzekeraar.

Zorgverzekering de Friesland en het eigen risico

Het is mogelijk, net als afgelopen jaar om een verhoogd eigen risico te kiezen. Je gaat dan in de praktijk minder zorgpremie betalen voor een Zorgverzekering de Friesland in 2020. Er zijn natuurlijk zowel voor- als nadelen te noemen bij het verhogen van het eigen risico.

Met name jonge en gezonde mensen kiezen ervoor om deze premie korting te pakken. Wie wil er nou niet een uitgebreide Friesland zorgverzekering met een lage premie? Echter is het voor mensen die zorgkosten maken aankomend jaar niet slim om met het eigen risico te spelen.

Aanvullende Friese zorgverzekering

Dekt de verplichte basisverzekering niet voldoende? Dan kan je er voor kiezen om aanvullend te verzekeren. Je ontvangt extra vergoedingen van De Friesland Zorgverzekeraar voor bijvoorbeeld fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen.

In totaal biedt De Friesland aankomend jaar vijf verschillende aanvullende Friese zorgverzekeringen. Ruime keuze en het is slim om even te kijken of het aanvullend verzekeren mischien wel de beste optie is voor jou. Een aanvullende zorgverzekering bij De Friesland is al mogelijk vanaf 6,96 euro per maand.

Wij hebben net als de basisverzekeringen ook de aanvullende onder de loep genomen. Zo kun jij precies zien welke Friesland Vergoedingen je kunt ontvangen met een aanvullende polis.

Bekijk aanvullende verzekeringen

Tandartsverzekeringen van de Friesland

Denk je vaker naar de tandarts te gaan in 2020? Het uitbreiden van je zorgverzekering Friesland met een tandartsverzekering is dan zeker slim. Zorgverzekeraar Friesland biedt in 2020 drie verschillende tandartsverzekeringen aan.

Elke verzekering voor de tandarts komt met een eigen maximale vergoeding. Wij hebben de tandartsverzekeringen voor je uitgezocht, en de belangrijkste vergoedingen en bijbehorende premies op een rijtje gezet. Benieuwd wat de zorgverzekeraar jou kan bieden? Klik hier om de tandartsverzekeringen te bekijken.

Bekijk tandartsverzekeringen

De Friesland zorgverzekeringen vergelijken

Je huidige polis vergelijken met het aanbod van volgend jaar? De zorgverzekering 2020 premie verschilt weer enorm, het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering 2020 is opnieuw enkele honderden euro’s op jaarbasis.

Daarom is het vergelijken van je zorgpolis belangrijk, bekijk in enkele minuten of overstappen de juiste keuze is voor jou. Vul aan de linkerkant je gegevens in, zodat de vergelijking gedaan wordt op basis van jouw persoonlijke situatie. Uiteraard is de Friesland zorgverzekering 2020 terug te vinden in de vergelijker.