zorgverzekering-friesland-van-2020

Friesland zorgverzekering 2020

Bekijk hier de Friesland zorgverzekering 2020 vergoedingen en premies. Er zijn verschillende basis zorgverzekering beschikbaar bij de Friese zorgverzekeraar. Wij helpen je hier graag verder om de verschillen en voor- en nadelen te benoemen. Je kunt immers pas goed vergelijken als je weet wat de mogelijkheden zijn. Met een zorgverzekering van Friesland in 2020 heb je de keuze uit een online polis, natura- en restitutiepolis.

Hieronder zie je direct wat de zorgpremie is per zorgverzekering van Friesland voor het aankomende jaar. Als je klikt op bekijken ga je direct door naar de website van de zorgmaatschappij. Naast de basisverzekering zijn er natuurlijk ook aanvullende verzekeringen beschikbaar die je kunt toevoegen aan de Friesland verzekering.

Zelf Bewust Polis
€ 106,75
Online polis
Alles Verzorgd Polis
€ 125,45
Naturapolis
Vrije Keus Polis
€ 132,25
Restitutiepolis

De zorgverzekering van Friesland (2020)

Het afgelopen jaar kozen onze bezoekers het vaakst voor een Friesland zorgverzekering 2020. De voornaamste reden is dat er verschillende type zorgverzekering beschikbaar. Voor mensen die een volledige vrije zorgkeuze willen kunnen het beste kiezen voor de Vrije Keus Polis (restitutie). De goedkoopste Friese zorgverzekering is de Zelf Bwust Polis (online polis).

De online polis kenmerkt zich doordat je alles moet regelen met de zorgverzekeraar online (via de website of app). Tevens komt deze zorgverzekering van Friesland met een beperkte vrije zorgkeuze. Op deze pagina bespreken wij de verschillende  zorgverzekeringen om jou een beter beeld te geven wat de voor- en nadelen zijn.

de-friesland-zorgverzekeringen-van-2020

Friesland Zelf Bewust Polis

Je kunt kiezen uit de aangesloten zorgaanbieders, en hebt een beperkte vrije zorgkeuze. Dit noem je een naturapolis.

Een volledige vergoeding (100%) ga jij ontvangen bij deze zorgverleners, wanneer je je laat behandelen bij niet-gecontracteerde zorgverleners ontvang je maximaal 70% van de nota vergoed.

De Friesland zorgverzekering 2020 Zelf Bewust is een zogenaamde “online zorgverzekering”. Alle zorgzaken ga je online regelen via de website van de Friesland of via een handige app. Denk bijvoorbeeld aan het declareren van je zorgnota.

Meer informatie
de-zorgverzekeraar-friesland-verzekeringen

Alles Verzorgd Polis

Met deze zorgverzekering Friesland ontvang je een hogere vergoeding voor niet-aangesloten zorgaanbieders. Met deze naturapolis van de Friesland ontvang je een 80% vergoeding voor niet-gecontracteerde zorgverleners in 2020.

Alle zorgzaken kun je eenvoudig en uitgebreider doen met deze Friesland zorgverzekering. Dit kun je doen online (via de website), per post of telefonisch of via de servicepunten van de Friesland.

Waarom zou ik kiezen voor zorgverzekeraar Friesland? Op dit moment heeft ongeveer 560.000 mensen in Nederland een verzekering bij de zorgverzekeraar. Ieder jaar kiezen steeds vaker onze bezoekers een verzekering van de Friesland.

Meer informatie
friese-verzekeringen-van-2020

Vrije Keus Polis (restitutie)

Zelf je zorgverlener kiezen? Dat kan met de Vrije Keus Polis van de Friesland. De verzekeraar maakt geen verschil tussen de behandelingen van aangesloten- en niet-aangesloten zorgaanbieders in 2020.

Je krijgt een 100% marktconforme vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners van de Friesland. De nota die je gaat ontvangen, kun je eenvoudig declareren via de handige Friesland app.

Hieronder een paar sterkte punten van deze Friesland zorgverzekering:

  1. Bepaal zelf je zorgverlener
  2. Eenvoudig declareren via de Friesland App
  3. Binnen 10 werkdagen vergoeding
  4. Eigen risico gespreid betalen

Wil je meer weten over deze of alle andere Friesland zorgverzekeringen voor 2020? Bereken direct je premie op de site van de zorgverzekeraar en stap over. Twijfel je nog? Dan kun je eenvoudig en concreet je zorgverzekering vergelijken via onze site.

Meer informatie

Wat dekt de Friesland zorgverzekering (basis)?

De inhoud van het basispakket wordt bepaald door de Rijksoverheid. Qua inhoud is er dus geen verschil tussen de verschillende zorgverzekeraars in Nederland. Uiteraard zit er wel verschil in het type zorgverzekering dat je kiest. Zo kent de budgetpolis een zeer beperkte vrije zorgkeuze waar de restitutiepolis een volledige vrije zorgkeuze kent. Hieronder een aantal vergoedingen die vallen onder de basis zorgverzekering in 2020:

  • Huisarts
  • Ambulancevervoer
  • Kraamzorg
  • Anticonceptie tot 21 jaar

Wil jij weten wat alle vergoedingen zijn? Dit kun je onder andere lezen op de site van de Friese zorgverzekeraar. Het is dus belangrijk om te weten welke type zorgverzekering je wilt hebben, en of een beperkte vrije zorgkeuze geen probleem voor je is. Gebruik vrijblijvend onze zorgvergelijker 2020 om te zien wat de verschillen qua zorgpremie die je dient te betalen in 2020.

Bekijk alle vergoedingen

Friesland zorgverzekeringen goedkoper via het eigen risico

Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Je gaat in 2020 net als het afgelopen jaar minimaal 385 euro betalen voor het eigen risico. Dit bedrag ga je betalen wanneer er zorgkosten gemaakt worden waar het eigen risico voor geldt. Mensen die geen zorgkosten maken betalen dus ook geen eigen risico.

Door het bedrag te verhogen (in stappen van 100 euro) tot maximaal 885 euro kun jij korting krijgen op de zorgpremie. In theorie kun jij dus de Friesland zorgverzekering 2020 goedkoper maken via het eigen risico. Le top! Het is niet slim om direct dit te doen, wanneer jij dus zorgkosten gaat maken in 2020 ga je een groter gedeelte van de rekening zelf meebetalen. Als jij niet zeker weet of dit kan in jouw situatie zou je het beste de Friesland zorgverzekeraar kunnen contacteren voor persoonlijke advies.

Aanvullende Friesland vergoedingen 2020

Dekt de basispolis niet voldoende? Bekijk dan of een aanvullende zorgverzekering van de Friesland een mogelijkheid is. Je gaat vergoedingen ontvangen voor behandelingen die niet vallen onder de basis zorgverzekering in 2020. Zo zijn er fysiotherapie vergoedingen, maar ook zijn er ruime vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen.

In totaal zijn er vier aanvullende modules waar je uit kunt kiezen. Deze kun je toevoegen aan de zorgverzekering van Friesland om meer dekking te hebben volgend jaar. Dit is niet verplicht maar kan soms wel goed van pas komen als jij bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut doorverwezen wordt. Wij sturen je graag door naar de webpagina van de zorgmaatschappij om de mogelijkheden en premies te bekijken.

Bekijk aanvullende verzekeringen

Friesland vergoedingen voor de tandarts

Het is ook in 2020 mogelijk om je Friesland zorgverzekering (2020) uit te breiden met een tandartsverzekering. Voor een extra premie per maand ga jij prima vergoedingen ontvangen voor je behandelingen bij de tandarts. Doordat er geen dekking zit in het basispakket (vanaf 18 jaar) is het vaak slim om hiervoor te kiezen. Maar liefst 60 procent van de Nederland kiest er voor om een aanvullende verzekering te nemen voor de tandarts.

Zorgverzekeraar Friesland heeft drie verschillende modules. De hoogste vergoeding van de Friesland die jij kunt krijgen in 2020 is duizend euro. Meer weten? Klik hieronder op het knopje om direct naar de zorgverzekeraar te gaan waar je de details, premies en meer kunt terugvinden.

Bekijk tandartsverzekeringen

Vergelijk de Friese zorgverzekering

Je huidige polis vergelijken met het aanbod van volgend jaar? De zorgverzekering 2020 premie verschilt weer enorm, het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering 2020 is opnieuw enkele honderden euro’s op jaarbasis.

Daarom is het vergelijken van je zorgpolis belangrijk, bekijk in enkele minuten of overstappen de juiste keuze is voor jou. Vul aan de linkerkant je gegevens in, zodat de vergelijking gedaan wordt op basis van jouw persoonlijke situatie. Uiteraard is de Friesland zorgverzekering 2020 terug te vinden in de vergelijker.