friesland-zorgverzekering-2020

Friesland zorgverzekering 2020

Om erachter te komen of de Friesland zorgverzekering 2020 de beste is voor jou, moet je weten wat de verzekeraar te bieden heeft. Wij informeren je hier over de zorgverzekeringen Friesland voor het aankomend jaar.

De zorgverzekering Friesland in 2020 kent drie varianten, twee naturapolissen en 1 restitutiepolis. Zo heb je dus een ruime keuze én is er voor iedereen wel een geschikte zorgverzekering.

Vind jij het lastig om een nieuwe zorgverzekering te vinden? Wij informeren je hier over de laatste updates.

Op deze pagina leggen wij je uit wat jij kunt verwachten van zorgverzekeraar Friesland en welke dekkingen en premies je krijgt in 2020.

Om het je nog wat makkelijk te maken, bekijk je hieronder direct samengevat de verschillende Friesland zorgverzekeringen op een rijtje.

Liever direct je vragen stellen aan de zorgverzekeraar? Neem dan contact met de Friesland op.

Zorgverzekering Friesland in 2020

Bereken je premie, en sluit de polis direct af bij de zorgverzekeraar.

Zorgverzekering Friesland in 2020

Zorgverzekeraar Friesland biedt drie verschillende basisverzekeringen aan in 2020. Maar welke Friesland zorgverzekering 2020 past het beste bij jou? Om erachter te komen of een zorgverzekering van Friesland de juiste is voor jou informeren wij je hier over de mogelijkheden.

Voor mensen die een volledige vrije zorgkeuze belangrijk vinden zouden de “restitutie zorgverzekering” kunnen kiezen.

Heb jij geen voorkeur aan een volledige vrije zorgkeuze? Dan kun je kiezen voor een naturapolis. Je kunt je dan laten behandelen bij aangesloten zorgverleners die een contract hebben met zorgverzekeraar Friesland.

Zelf Bewust Polis

€106,75

Alles Verzorgd Polis

€125,45

Vrije Keus Polis

€132,25

Friesland Zelf Bewust Polis 

Je kunt kiezen uit de aangesloten zorgaanbieders, en hebt een beperkte vrije zorgkeuze. Dit noem je een naturapolis.

Een volledige vergoeding (100%) ga jij ontvangen bij deze zorgverleners, wanneer je je laat behandelen bij niet-gecontracteerde zorgverleners ontvang je maximaal 70% van de nota vergoed.

De Friesland zorgverzekering 2020 Zelf Bewust is een zogenaamde “online zorgverzekering”. Alle zorgzaken ga je online regelen via de website van de Friesland of via een handige app. Denk bijvoorbeeld aan het declareren van je zorgnota.

Vergoeding uit de basisverzekering (Zelf Bewust Polis), bepaalt door de overheid.

De volgende vergoedingen vallen onder het basispakket. De rijksoverheid bepaalt de inhoud van de basispolis, en is gelijk bij iedere zorgverzekeraar.

 • Anticonceptie tot 21 jaar
 • Buitenlanddekking
 • Ergotherapie
 • Geneesmiddelen
 • Huisarts
 • Hulpmiddelen- en verbandmiddelen
 • Kraamzorg
 • Medisch specialistische zorg
 • Ambulancevervoer

Uiteraard valt er nog veel meer onder de basisverzekering, en dit kun je teruglezen op de website van de Friesland. Wij verwijzen dan ook onze bezoekers direct door naar de website van de zorgmaatschappij. Het afsluiten van een Friesland zorgverzekering 2020 sluit je af bij de verzekeraar.

Meer informatie

Alles Verzorgd Polis Friesland

Met deze Friesland zorgverzekering 2020 ontvang je een hogere vergoeding voor niet-aangesloten zorgaanbieders. Met deze naturapolis van de Friesland ontvang je een 80% vergoeding voor niet-gecontracteerde zorgverleners in 2020.

Alle zorgzaken kun je eenvoudig en uitgebreider doen met deze Friesland zorgverzekering. Dit kun je doen online (via de website), per post of telefonisch of via de servicepunten van de Friesland.

Waarom zou ik kiezen voor zorgverzekeraar Friesland? Op dit moment heeft ongeveer 560.000 mensen in Nederland een verzekering bij de zorgverzekeraar. Op de site kun je ook de verdere beoordelingen zien, het beoordelen van verzekeraar Friesland is vanzelfspreken ook mogelijk op onze site!

Korting: ontvang extra korting op je premie in 2020

Het eigen risico is in 2020 opnieuw minimaal 385 euro. Het is mogelijk om korting te ontvangen van zorgverzekeraar Friesland op je zorgpremie door het eigen risico te verhogen. Het is mogelijk om het eigen risico te verhogen naar maximaal 885 euro.

Bekijk hieronder de korting in euro’s die je kunt ontvangen:

zorgverzekering-de-friesland-2020

Wij raden je aan om deze pagina even door te nemen, hierin staat uitgelegd of het slim is om het eigen riisco te verhogen. Niet voor iedereen is het namelijk aan te raden met het eigen risico te spelen, voor meer vragen zou je natuurlijk ook direct de zorgverzekeraar kunnen benaderen.

Meer informatie

Vrije Keus Polis (restitutie)

Zelf je zorgverlener kiezen? Dat kan met de Vrije Keus Polis van de Friesland. De verzekeraar maakt geen verschil tussen de behandelingen van aangesloten- en niet-aangesloten zorgaanbieders in 2020.

Je krijgt een 100% marktconforme vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners van de Friesland. De nota die je gaat ontvangen, kun je eenvoudig declareren via de handige Friesland app.

Hieronder een paar sterkte punten van deze Friesland zorgverzekering:

 1. Bepaal zelf je zorgverlener
 2. Eenvoudig declareren via de Friesland App
 3. Binnen 10 werkdagen vergoeding
 4. Eigen risico gespreid betalen

Wil je meer weten over deze of alle andere Friesland zorgverzekeringen voor 2020? Bereken direct je premie op de site van de zorgverzekeraar en stap over. Twijfel je nog? Dan kun je eenvoudig en concreet je zorgverzekering vergelijken via onze site.

Meer informatie

Door het eigen risico te verhogen, ga jij flinke korting krijgen op je zorgpremie. Zo maak je de duurste restitutie Friesland zorgverzekering goedkoper!

Zorgpremie goedkoper met het eigen risico

Maak jij in 2020 weinig zorgkosten? Dan zou het een optie zijn om het eigen risico van de zorgverzekering Friesland in 2020 vrijwillig te verhogen. Door het verhogen krijg je een extra premie korting, en betaal jij dus minder voor je verzekering. Niet voor iedereen is het de juiste keuze, om het eigen risico 2020 te verhogen. Bij alle drie Friesland zorgverzekeringen 2020 kan jij het eigen risico verhogen, maar let dus goed op of dit wel de juiste keuze voor jou is.

Bereken binnen 2 minuten je premie!

Aanvullende verzekeringen: dekkingen die niet vallen onder de basisverzekering

Dekt een Friesland zorgverzekering 2020 niet voldoende? Je kan je basisverzekering uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen van zorgverzekeraar Friesland. Wij hebben alle verzekeringen uitgezocht, en de belangrijkste informatie zoals vergoedingen en premies op een rijtje gezet. De meeste mensen kiezen een aanvullende verzekeringen voor:

Benieuwd welke aanvullende verzekeringen Friesland aanbiedt in 2020? Je hebt de keuze uit vier verschillende verzekeringen die jij kunt toevoegen aan de Friesland zorgverzekering 2020.

Op deze pagina bekijk je alle Friesland aanvullende verzekeringen.

Breid je Friesland zorgverzekering uit met een tandartsverzekering

Denk je vaker naar de tandarts te gaan in 2020? Het uitbreiden van je zorgverzekering Friesland met een tandartsverzekering is dan zeker slim. Zorgverzekeraar Friesland biedt in 2020 drie verschillende tandartsverzekeringen aan.

Elke verzekering voor de tandarts komt met een eigen maximale vergoeding. Wij hebben de tandartsverzekeringen voor je uitgezocht, en de belangrijkste vergoedingen en bijbehorende premies op een rijtje gezet. Benieuwd wat de zorgverzekeraar jou kan bieden? Klik hier om de tandartsverzekeringen te bekijken.

Hoe declareer ik mijn nota bij Friesland?

Het is zeer eenvoudig om je nota te declareren aan zorgverzekeraar Friesland. Met behulp van de vernieuwde De Friesland App kun je niet alleen je nota declareren maar ook je eigen risico bekijken. Tevens zijn alle dekkingen van je zorgverzekering te zien in deze handige app.

De Friesland zorgverzekering app kun je downloaden in de app store voor zowel iOS als Android telefoons.

Friesland-app-declareren-2020

Vergelijken en overstappen naar de Friesland

Je huidige polis vergelijken met het aanbod van volgend jaar? De zorgverzekering 2020 premie verschilt weer enorm, het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering 2020 is opnieuw enkele honderden euro’s op jaarbasis.

Daarom is het vergelijken van je zorgpolis belangrijk, bekijk in enkele minuten of overstappen de juiste keuze is voor jou. Vul aan de linkerkant je gegevens in, zodat de vergelijking gedaan wordt op basis van jouw persoonlijke situatie. Uiteraard is de Friesland zorgverzekering 2020 terug te vinden in de vergelijker. Klik hier voor een uitgebreide polis vergelijking.

De informatie die je hier leest hebben wij samengesteld voor jou, echter kun je hier geen rechten aan ontlenen. Wij verwijzen je graag door voor meer informatie naar de website van Friesland Zorgverzekeraar.

Ga direct aan de slag!

Maak gebruik van de zorgvergelijker, of bereken je premie bij zorgverzekeraar de Friesland. 

Friesland zorgverzekering 2020
4.5 (89.55%) 88 votes