fbto-zorgverzekeringen-vergelijken-2020

FBTO zorgverzekering 2020

Bekijk op deze pagina de FBTO zorgverzekering 2020 premies en vergoedingen. In het kort lichten wij toe wat de voor- en nadelen zijn van de zorgverzekering van FBTO voor het aankomende jaar. Je kunt kiezen uit twee FBTO basisverzekeringen in 2020, een natura- en restitutiepolis. De vraag is dus of jij straks een beperkte of juiste een volledige vrije zorgkeuze wilt hebben. Beide opties zijn mogelijk bij zorgverzekeraar FBTO.

Iedereen vanaf 18 jaar heeft een basisverzekering nodig. Het is dus belangrijk om na te gaan of een zorgverzekering van FBTO de juiste is voor jou! Je hebt zeven weken per jaar om een overstap te maken, neem dus vooral je tijd. Na het lezen van deze pagina kun jij beter een beeld schetsen wat nou de zorgverzekeringen van FBTO inhouden, en of jij een overstap gaat maken. Het overstappen en aanvragen van een nieuwe zorgverzekeringen doe je ten alle tijden bij de zorgmaatschappij.

Naturapolis
€ 116,95
Eigen risico € 385
Restitutie
€ 122,50
Eigen risico € 385

De zorgverzekering van FBTO (2020)

Niet de zorgverzekeraar maar de rijksoverheid bepaal de inhoud van het basispakket. Dat wil zeggen dat de basis zorgverzekering gelijk is bij iedere verzekeraar. Er zit wel degelijk verschil in het type zorgverzekering dat je kiest. Zoals eerder aangegeven is er een FBTO zorgverzekering 2020 natura- en restitutiepolis. Om na te gaan welke voor jou het beste is, zou je naar de website van de zorgmaatschappij moeten gaan. Hier kun jij precies zien welke zorgverleners een contract hebben met FBTO, en zo kun je dus nagaan of jouwn zorgaanbieders ook een overeenkomst heeft.

Met een naturapolis heb je een beperkte vrije zorgkeuze. Je gaat alleen een volledige vergoeding krijgen van FBTO als je je laat behandelen bij aangesloten zorgverleners. Is de zorgaanbieder niet gecontracteerd? Dan krijg je niet de volledige rekening vergoed van de zorgverzekeraar. Dit is anders met een restitutie zorgverzekering, hier mag jij volledig zelf bepalen waar je je laat behandelen (ongeacht gecontracteerd of niet). Over het algemeen is de restitutiepolis de duurste zorgverzekering die je kunt afsluiten.

Bekijk welke zorgverleners een contract hebben met FBTO

De naturapolis van FBTO

Met een zogenaamde naturapolis krijg jij alleen een volledige vergoeding bij aangesloten zorgverleners. De zorgverzekeraar betaald gewoon volledig de rekening, en je hoeft zelf niets voor te schieten. Het is belangrijk om te weten dat dat de naturapolis geen 100% biedt bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders. Van zorgverzekeraar FBTO krijg je dan een 75 procent vergoeding voor de gemaakte kosten. De overige 25 procent zal je dus zelf moeten gaan betalen. Het is dus slim om even na te gaan op de site van de zorgmaatschappij welke verleners een overeenkomst hebben.

Meer informatie

Een restitutie zorgverzekering in 2020

Wil jij volledig zelf bepalen naar welke zorgverlener je gaat in 2020? Dan zou je kunnen kiezen voor de FBTO zorgverzekering 2020 restitutiepolis. De zorgverzekeraar vergoedt namelijk 100% van de gemaakte kosten van iedere zorgverlener. De vergoeding geldt tot het marktconforme of wettelijke tarief wat passend is op de Nederlandse markt voor desbetreffende behandeling. Wij raden je altijd aan om even de polisvoorwaarden door te nemen, hierin staat exact beschreven wat jij kunt verwachten van de zorgmaatschappij volgend jaar. Hiermee voorkom jij vervelende verassingen of extra kosten.

Meer informatie

zorgverzekering-fbto-2020Aanvullende vergoedingen van FBTO

Dekt de zorgverzekering van FBTO niet voldoende? Het is mogelijk om je basisverzekering uit te breiden met een aanvullende module. De zorgverzekeraar biedt maar liefst elf aanvullende zorgverzekeringen aan met extra dekking in 2020. Je bent niet verplicht om je aanvullend te verzekeren, maar in sommige situaties kan het wel goed van pas komen. Kosten die gemaakt worden bij de fysiotherapeut zijn altijd voor eigen rekening (tot de 21e behandeling), maar ook is er geen dekking binnen de basis zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen.

Om erachter te komen of jij een aanvullende vergoeding nodig hebt kun je een aantal dingen doen. Je zou vooral terug moeten gaan kijken naar het afgelopen jaar, want hoeveel kosten heb je daadwerkelijk gemaakt? Als je situatie gewijzigd is zou je moeten vaststellen welke behandelingen jij nodig hebt in 2020. Op deze manier is het een stuk eenvoudiger om te bepalen welke FBTO aanvullende zorgverzekering jij moet hebben die precies bij je past.

Vergelijk de FBTO zorgverzekering voor 2020

Nu je weet wat de mogelijkheden zijn voor het aankomende jaar is het tijd om te gaan vergelijken. Met behulp van de onafhankelijke Zorgvergelijker 2020 op onze site kun jij eenvoudig zorgverzekering vergelijken. Aan de hand van je gegevens en eisen krijg je direct een overzicht te zien van verschillende zorgverzekeraars. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat gelijk bovenaan die je vervolgens kun aanvragen of bekijken bij de verzekeraar.

Maar hoe werkt het vergelijken? Aan de linkerkant kun jij de filters gebruiken om een persoonlijke vergelijking te doen. Zo dien je het eigen risico aan te geven, de zorgkeuze en de eventuele gewenste vergoedingen. Het overstappen kan ongeveer zeven weken per jaar, en dit je altijd in de beveiligde omgeving op de website van de zorgverzekeraar. Uiteraard is de FBTO zorgverzekering 2020 terug te vinden in de vergelijker!