eigen-risico-uitleg-2020

Eigen risico 2020

Het eigen risico 2020 is opnieuw vastgesteld op minimaal 385 euro. Het is mogelijk om het eigen risico te verhogen naar maximaal 885 euro om zo een extra korting te krijgen op de zorgverzekering. Ongeveer 1 op de 10 nederlanders heeft afgelopen jaar het eigen risico vrijwillig verhoogd.

Op deze pagina bieden wij jou de mogelijkheid om je zorgverzekering te vergelijken, en belangrijke informatie te lezen met betrekking tot het eigen risico zorgverzekering.

Eigen risico zorgverzekering

Het eigen risico 2020 ga je betalen wanneer je gebruik maakt van zorg vanuit het basispakket. Zodra het eigen risico volledig op is, zal de zorgverzekeraar de verdere kosten vergoeden.

Bekijk hieronder zorgkosten die vallen onder het eigen risico:

  • Ziekenhuis opname en zorg.
  • Specialistische zorg voor controles of ingrepen door specialist als een longarts.
  • Medicijnen die zijn voorgeschreven door je huisarts.
  • Spoedeisende ziekenvervoer per ambulance of traumahelikopter.
  • Paramedische zorg uit de basisverzekering zoals logopedie.
  • Overige hulpmiddelen zoals een hoortoestel, krukken of kunstgebit
OHRA
€ 116,30
100% keuzevrijheid
Zilveren Kruis ZieZo
€ 101,95
Maximaal eigen risico
De Friesland
€ 106,95
Meest gekozen
HEMA
€ 111,00
Ruime aanvullende vergoedingen

Vergoedingen per zorgverzekeraar

Ieder jaar opnieuw staat het bedrag van het eigen risico 2020 op het minimale, in 2020 is dat dus weer 385 euro. Zodra het eigen bijdrage op is gemaakt, aan zorgkosten vanuit de basisverzekering, vergoed de zorgverzekeraar de komende kosten.

De kosten van het eigen risico worden vaak betaald nadat de zorg is ontvangen. De rekening van bijvoorbeeld de ziekenhuis wordt dan direct naar de zorgverzekeraar gestuurd. Bij sommige zorgverzekeraars kun je het eigen risico in termijnen betalen, dit is vaak makkelijk als je niet het bedrag bijvoorbeeld gelijk op tafel wilt of kan leggen.

het-eigen-risico-zorgverzekeringen-van-2020

Het eigen risico maakt je zorgverzekering goedkoper

Bij je zorgverzekering kun je kiezen om het eigen risico bedrag te verhogen. De meeste mensen die hiervoor kiezen, maken geen of maar weinig zorgkosten in het jaar. Het voordeel van het verhogen van het eigen risico is dat je een flinke korting krijgt op de zorgpremie.

Het basis bedrag in 2020 van het eigen risico is 385 euro, dit bedrag kan je verhogen tot maximaal 885 euro. Waarom is het niet geschikt voor iedereen, het verhogen van het eigen risico? Wanneer jij toch geregeld gebruik maakt van zorg uit de basisverzekering, betekent dit dat alle kosten tot het bedrag van je gekozen eigen bijdrage zelf moet betalen.

Vergelijk de zorgverzekering met het eigen risico

Met behulp van slimme zorgvergelijker 2020, kan jij eenvoudig je huidige zorgverzekering vergelijken. Heb jij nog wel de juiste zorgverzekering, of is het overstappen van zorgverzekeraar de moeite waard? De zorgverzekering 2020 premie is weer enorm verschillend, grote kans dat jij voordeel kunt hebben om een overstap te doen.

Vul aan de linkerkant van de zorgvergelijker je zorgwensen en gegevens in, zodat de vergelijking gedaan wordt op basis van jouw persoonlijk situatie. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat direct bovenaan, die kan je vervolgens afsluiten bij de zorgverzekeraar. In de zorgverzekering 2020 vergelijking kun jij ook de hoogte van het eigen risico instellen, zo zie je direct hoeveel premie korting je kunt krijgen met een verhoogd eigen risico in 2020.