CZ of VGZ?

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
210,72
Zorgkeuze
ruim
Goede service
  • Inclusief App de verpleegkundige
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
218,75
Zorgkeuze
ruim
Inclusief VGZ Mindfulness coach app
  • Niet direct af te sluiten, wel via Independer

Wat wordt het: CZ of VGZ? Door zorgverzekeringen te vergelijken kun je zomaar eens uitkomen bij de verzekeraars CZ of VGZ. Beide verzekeraars bieden namelijk een uitstekende zorgverzekering aan die volledig op maat te maken is. Die bovendien behalve een aantal verschillende basisverzekeringen ook de aanvullende verzekeringen uitstekend voor elkaar hebben. Je kunt elders op dit platform de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken, zoals je er bovendien alles kunt lezen over waar je op moet letten als je een zorgverzekering afsluit.


CZ of VGZ zorgverzekering?

CZ of VGZ, met beide verzekeringen kan iedereen prima uit de voeten

Logo CZ 2025CZ biedt drie verschillende basisverzekeringen. Het gaat om twee natura basisverzekeringen en een restitutie basisverzekering. Met elke polis van CZ kun je in elk ziekenhuis in ons land terecht. Daarnaast biedt CZ nog de kans om je collectief te verzekeren, bijvoorbeeld via de werkgever, terwijl jij je ook als zzp’er bij dit collectief aan kunt sluiten. Kies je voor een dergelijke collectieve zorgverzekering van CZ, dan krijg je een korting op de premie voor het hele gezin, ruimere vergoedingen en veel extra’s om maar zo lang mogelijk gezond te blijven.

De snelle uitbetaling van VGZ

Logo VGZ 2025VGZ biedt je een altijd passend pakket en helpt je om bij zorgvraag zo snel mogelijk geholpen te worden. Verder valt de snelle uitbetaling van declaraties op en kun je spelen met het eigen risico. Als jen die eigen risico verhoogt naar 885 euro, dan krijg je elk maand 15 euro korting op de premie. Ook VGZ biedt een collectieve verzekering aan overigens en heeft met VGZ Basis Keuze, VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze die basisverzekeringen beschikbaar.

Betaal je eigen risico gespreid

VGZ biedt met Instap, Goed, Beter en Best een aantal aantrekkelijke aanvullende verzekeringen, waaronder ook de Goed, Beter, Best tandenverzekering. Kinderen verzeker je bij VGZ tot 18 jaar gratis mee. CZ bied je de mogelijkheid om je eigen risico gespreid te betalen en kan altijd terugvallen op verpleegkundigen die advies geven. Je krijgt bij een zorgverzekering van CZ een huidscan bij Skin Vision en hulp bij het afvallen met het Get Fit programma. Daarnaast kun je een korting krijgen op brillen en sportspullen.

Close call

Net als VGZ biedt ook CZ een aantal aantrekkelijke aanvullende verzekeringen. Zo kies je gemakkelijk voor de aanvullende verzekeringen Start, Basis, Plus, Top, Jongeren, Gezinnen en 50-plus. Daarnaast biedt het twee verschillende tandartsverzekeringen aan. Daarmee is de conclusie gerechtvaardigd dat je met CZ en VGZ twee uitstekende zorgverzekeraars hebt die bovendien beide genoeg extra’s te bieden hebben. Het ligt maar net aan jouw specifieke situatie wat voor jou het meest belangrijk is. Met de zorgvergelijker elders op deze site kun je een keuze maken voor een van beide. Dat zal echter altijd een close call worden.

4.4/5 - (19 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar