CZ of Menzis?

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Soms zou je willen dat het allemaal wat gemakkelijker was en dat de verschillen tussen de verzekeringen groter waren. Met de zorgverzekering vergelijker, die je elders op dit platform vindt en gemakkelijk gebruikt, kun je echter na de informatie hier gelezen te hebben vast een gedegen keuze maken. Op voorhand echter, is dat best moeilijk. Ga jij voor CZ of Menzis? Want dat is de vraag die hier centraal staat.


CZ of Menzis zorgverzekering?

Zeg het maar, wordt het CZ of Menzis?

Logo Menzis 2025CZ of Menzis, het zijn begrippen binnen zorg verlenend Nederland. Beide bedrijven hebben een betrouwbare reputatie en bieden al jarenlang prima zorgverzekeringen. Beide verzekeringen willen je in 2021 helpen een gezondere leefstijl te hanteren, terwijl beide verzekeraars eveneens een collectieve verzekering aanbieden. Menzis heeft er de naam Leefkracht collectief aan gegeven. Deze collectieve zorgverzekering bied je nadrukkelijk hulp bij een gezindere leefstijl met daarbij uiteraard een uitstekende zorgverzekering. Met Leefkracht krijg je toch maar even 5 procent korting op de basisverzekering. De korting op de aanvullende verzekeringen kan zelfs nog hoger oplopen.

Kinderen tot achttien jaar op de polis van de breedst verzekerde ouder

Logo CZ 2025Kijken we naar CZ dan zien we drie verschillende basisverzekeringen; de Zorgbewust polis, Zorg-op-maatpolis en de Zorgkeuzepolis. CZ heeft bovendien een aantal prima aanvullende verzekeringen in het aanbod opgenomen. Zo kies je voor aanvullende verzekeringen in de vorm van Start, Basis, Plus, Top, Jongeren, Gezinnen en 50 Plus. Kinderen tot achttien jaar verzeker je bij CZ gratis mee, uiteraard bij de ouder met het breedste pakket.

Bij lange wachttijden wordt naar een alternatief gezocht

Menzis biedt de Menzis Basis Voordelig, de Basis en de Basis Vrij basisverzekering. Als aanvullende verzekeringen kun je kiezen voor Extra Aanvullend, Extra Verzorgd, Jongeren Verzorgd. Ook kies je uit drie tandartsverzekeringen: TandVerzorgd 250, 500 en 750. Menzis denkt bovendien nadrukkelijk met je mee. Als sprake is van een lange wachttijd dan kijkt en onderzoekt het voor je waar je eerder terecht kunt zoals het je toch al steeds op de beste wijze probeert te ondersteunen. Ook dus bij het aanwennen van een gezondere manier van leven. Met de app heb je daarnaast steeds inzicht in je verzekering en kun je simpel declaraties doorgeven.

Complete en erkende verzekeraars met  prima basis- en aanvullende verzekeringen

CZ biedt zoals gezegd ook een collectieve zorgverzekering en een tandartsverzekering. Met CZ kun je bovendien met elke polis naar elk ziekenhuis in Nederland. Conclusie? Je hebt in dit verband gewoon te maken met twee complete en erkende verzekeraars. Details geven de doorslag en met de zorgverzekering vergelijker weet jij waarschijnlijk de juiste keuze te maken. Vergeet ook niet eerst alle informatie over de basis- en aanvullende verzekeringen op dit platform door te nemen. Alleen dan sluit je straks de voor jou beste zorgverzekering af.

4.3/5 - (14 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar