Menzis

MenzisWanneer je 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. In Nederland bepaald de politiek ieder jaar welke zorg er door de basiszorgverzekering wordt vergoed. Een bezoek aan de huisarts, het ziekenhuis en sommige medicatie wordt ieder jaar volledig vergoed. Naast de basisverzekering zou je er ook voor kunnen kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dan worden de kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, de tandarts en alternatieve geneeswijzen (gedeeltelijk) vergoed. Doordat ieder mens andere zorg nodig heeft, kan je uit veel verschillende pakketten kiezen. In dit artikel lees je alles over Menzis als zorgverzekeringconcern.

Wat is het verhaal achter Menzis?

Menzis zet zich in voor betaalbare, kwalitatieve en toegankelijke zorg. De verzekerden die een zorgverzekering bij hen hebben afgesloten staan te allen tijde centraal. Menzis gelooft dat iedereen zijn eigen leefkracht kan vinden. Leefkracht staat voor hen voor positieve kracht wat je een gezonder leven kan aanbieden. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van hun gezondheid. Gezonder leven begint bij jezelf en Menzis helpt je graag bij jouw mentale en fysieke gezondheid. Dit zorgverzekeringconcern gelooft in preventie. Door gezonder te leven, zal je op termijn dus ook minder zorg nodig hebben. Wanneer veel meer mensen minder zorg nodig hebben, zal de maandelijkse premie op termijn ook naar beneden kunnen.

Welke voordelen heb je als je voor een zorgverzekering via Menzis kiest?

Als je voor Menzis als zorgverzekeraar kiest, komen er een aantal voordelen om de hoek kijken. Dit concern vindt het belangrijk dat je een pakket kiest, wat bij jouw unieke situatie past. De juiste zorg moet op de juiste plek terecht komen. Daarnaast zet Menzis veel in op preventie van gezondheidsklachten. Wanneer je tijdens het dagelijks leven gezonde keuzes maakt, zal je gezonder leven. Wanneer je een gezonder leven leidt, zal je automatisch minder zorg nodig hebben.

Welke labels, zorgverzekeraars en collectieven vallen er onder dit concern?

Menzis is uitgegroeid tot één van Nederlandse grootste zorgverzekeringconcerns. Dit betekent dat meerdere labels en zorgverzekeraars bij hen aangesloten zijn. Menzis is risicodrager voor kleinere zorgverzekeraars en labels. Zij controleren de kleinere partijen er ook actief op, of de polisvoorwaarden wel worden nageleefd. De zorgverzekeraars die onder dit concern vallen zijn Menzis zelf en Anderzorg. De labels die erbij aangesloten zitten zijn Hema en PMA. Wil je graat een zorgverzekering vergelijken? Dan kan je op onze website terecht. Bekijk en vergelijk verschillende aanbieders, zodat je voor de verzekeraar kiest die het beste bij je past.

Wat is het marktaandeel van dit grote zorgverzekeringconcern?

Wist je dat Menzis één van de vier grootste Nederlandse zorgverzekeringconcerns is? Hun marktaandeel is maar liefst 13,2%. Dit concern is daarmee goed voor ruim 2,3 miljoen verzekerden. Doordat Menzis risicodrager voor verschillende labels en zorgverzekeraars is, hebben zij een financieel vangnet. Het concern beschikt over veel kapitaal, waardoor alle declaraties van de verzekerden met gemak kunnen worden uitbetaald. Op Zorgverzekerinq.nl lees je meer over de verschillende concerns die ons land rijk is. Wanneer je een betrouwbare en sterke zorgverzekeraar nodig hebt, kan je gerust bij Menzis terecht.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar