IptiQ

IptiQNederland kent in totaal 11 zorgverzekeringconcerns. Deze grote en kleinere namen zorgen ervoor dat alle kleinere zorgverzekeraars, labels en verzekeringsmakelaars een risicodrager hebben. De risicodragers vormen het financiële vangnet. Wanneer verzekerden declaraties inleveren, dienen deze door de verzekeraars vergoed te worden. Het kan niet zo zijn dat de zorgverzekeraars en anderen zonder geld komen te zitten. In Nederland ben je als burger verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Jouw zorgverzekering moet minstens een basisverzekering zijn, maar je kunt ook voor een aanvullende verzekering kiezen. In dit artikel lees je alles over IptiQ als zorgverzekeringconcern.

Wat extra informatie over zorgverzekeringconcern IptiQ

IptiQ wordt ook wel als de meest technologische en digitale zorgverzekeraar gezien. Zij stoppen veel moeite en geld in het digitaliseren van de gezondheidszorg. Daarnaast is het belangrijk dat alle gegevens van verzekerden die online bewaard gaan worden, goed beveiligd zijn. IptiQ heeft ervoor gekozen om geheel digitaal te werken. Bij dit concern kan je terecht voor zorgverzekeringen, maar ook voor levensverzekeringen, eigendomsverzekeringen en ongevallenverzekeringen. Verschillende merken van over de hele wereld hebben ervoor gekozen om een partnerschap met IptiQ aan te gaan. Dit concern streeft ernaar om de meest eenvoudige en complete producten aan haar verzekerden aan te bieden.

Welke voordelen zitten er aan een zorgverzekering via IptiQ

Wanneer je ervoor kiest om een zorgverzekering via IptiQ als concern af te sluiten, weet je zeker dat jouw zorgaanbod bij jouw situatie past. Doordat dit concern volledig digitaal is ingesteld, kan je alle zaken rondom jouw zorgverzekering en behandelingen online regelen. Wanneer je zorg hebt gehad, kan je de declaraties snel en online aanleveren. Het deel wat je vergoed krijgt wordt dan altijd zo snel mogelijk op jouw rekening gestort. Wist je dat IptiQ in meerdere landen binnen Europa actief is? Het hoofdkantoor van dit concern bevindt zich in Luxemburg. Dit zorgt ervoor dat je in heel de EU van kwalitatieve en op maat gemaakte zorg kunt profiteren. Ben je op zoek naar een geschikte zorgverzekeraar en wil je een zorgverzekering vergelijken? Dan kan je op Zorgverzekerinq.nl terecht.

Welke labels en zorgverzekeraars vallen er onder dit concern?

IptiQ is één van de 11 zorgverzekeringconcerns die Nederland rijk is. Doordat er meerdere labels en zelfs een zorgverzekeringsmakelaar onder dit concern vallen, heb je een ruime keuze. In 2018 besloot IptiQ een aantal labels van VGZ over te nemen. De labels die nu onder dit concern vallen zijn onder andere Promovendum, National Academic en Besured. De verzekeringsmakelaar die bij dit concern aangesloten zit is Aon.

Hoe ziet het marktaandeel van dit zorgverzekeringconcern eruit?

IptiQ is één van de kleinere zorgverzekeringconcerns van Nederland. In totaal zijn 1,2% van alle verzekerden in ons land bij dit concern aangesloten. Dat IptiQ relatief klein is, betekend niet dat je de labels die eronder vallen niet kent. Vooral Promovendum is een bekende zorgverzekeraar in Nederland. Wanneer je op zoek bent naar een geheel digitale zorgverzekeraar, kan je bij IptiQ terecht. Op Zorgverzekerinq.nl lees je alles over verschillende zorgverzekeringen en zorgverzekeraars. Wanneer je niet goed weet voor welke partij je wil kiezen, kan je hier de aanbieders met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je voor een zorgverzekeraar kiest die bij jouw situatie past.

4.3/5 - (15 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar