Eno

EnoIn Nederland ben je ertoe verplicht om ten minste een basiszorgverzekering af te sluiten. De politiek besluit ieder jaar welke vergoedingen er in de basisverzekering moeten worden opgenomen. Een ziekenhuisopname, bezoek aan de huisarts en sommige medicatie wordt altijd volledig vergoed. Wanneer je van jezelf weet dat je bepaalde zorg nodig hebt, kan je het beste voor een aanvullende zorgverzekering kiezen. Dan betaal je een hogere maandelijkse premie, maar krijg je bepaalde behandelingen die je nodig hebt (gedeeltelijk) vergoed. Om de vergoedingen uit te kunnen betalen, zijn er in Nederland in totaal 11 concerns opgezet. Zij dragen het risico voor meerdere verzekeraars en labels die bij hen zijn aangesloten. In dit artikel lees je alles over het concern Eno.

Wanneer en waarom is Eno opgericht?

Wist je dat Eno al in 1860 is opgericht? Dit betekent dat dit concern de nodige ervaring met zich meebrengt. Zij hebben al meer dan 150 jaar aandacht voor de mens en de gezondheid van de mens. De missie van Eno is dat zij als kleine verzekeraar tot grootse dingen in staat zijn. Zij leveren een mooie bijdrage aan het systeem om de zorg uitstekend en betaalbaar te houden. Eno vindt het belangrijk dat alle leden toegang hebben tot betaalbare en gepaste zorg. Zij streven al jaren naar optimale gezondheid en zien een veelbelovende toekomst voor zich als het op de gezondheidszorg aankomt.

Wat zijn de voordelen van Eno als jouw zorgverzekeraar?

Op Zorgverzekerinq.nl bieden wij je meer informatie over verschillende zorgverzekeringconcerns en zorgverzekeraars. Aangezien er best veel partijen in de markt actief zijn, kan het lastig voor je zijn om een keuze te maken. In dit artikel lees je alles over Eno. De voordelen van een zorgverzekering via dit concern zijn onder andere een scherpe premie, toegankelijke zorg en een betrouwbare verzekeraar. Doordat zij al zoveel jaren ervaring hebben, weet je zeker dat zij je kunnen helpen op het moment dat je vragen voor ze hebt. Sommige mensen vinden het fijn om bij een kleiner concern verzekerd te zijn, omdat die vaak aandacht hebben voor het individu.

Welke labels en zorgverzekeraars zijn bij dit concern betrokken?

De bekendste zorgverzekeraar die bij Eno zit aangesloten is Salland. Daarnaast verzorgd Eno de vergoedingen van Zorgdirect. Zorgdirect staat bekend als een label van Salland en zo zijn al deze zorgverzekeraars met elkaar verbonden. Het is belangrijk dat de kleinere zorgverzekeraars een risicodrager hebben. De risicodrager, Eno, zorgt ervoor dat er nooit financiële problemen rondom de uitbetalingen van vergoedingen ontstaan. Het is belangrijk dat de risicodrager over genoeg middelen en kapitaal beschikt, om alle verzekerden die bij hen aangesloten zijn, te kunnen helpen. Daarnaast controleert Eno Salland en Zorgdirect erop of zij alle polisvoorwaarden wel naleven.

Hoe ziet het marktaandeel van deze verzekeraar eruit?

Wanneer je voor een kleinschalig maar betrouwbaar concern wil kiezen, is Eno zeker iets voor jou. In totaal is 1,1% van alle verzekerden in Nederland via Eno verzekerd. Dit percentage is klein, maar je mag dit concern zeker niet onderschatten. Hoewel ze tot de kleinere concerns behoren, streven zij wel grootse idealen na. Deze idealen maken zij ook nog eens waar, dus je kiest voor een betrouwbaar concern als jij je via Eno laat verzekeren. Wil je een zorgverzekering vergelijken? Dan kan je dit makkelijk en snel via Zorgverzekerinq.nl doen. In één oogopslag zie je welke zorgverzekeraars interessant voor je zijn.

4.2/5 - (5 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar