combinatiepolissen-in-2020-uitgelegd

Combinatiepolis 2020

Lees hier alles over de Combinatiepolis 2020. Doordat er verschillende type zorgverzekeringen zijn is het belangrijk om de verschillen te kennen. Met name omdat de zorgpremies weer flink gestegen zijn is het goed om jezelf te laten informeren. Met een combinatie zorgverzekering krijg jij zoals de naam al aangeeft een combinatie tussen de natura- en restitutiepolis.

Er zijn niet heel veel Zorgverzekeraars in Nederland die een combinatie zorgverzekering aanbieden. In totaal zijn er vier combinatiepolissen verkrijgbaar aankomend jaar. Uiteraard vind je deze terug op deze pagina. Benieuwd naar desbetreffende combinatiepolis? Wij verwijzen je altijd door naar de zorgmaatschappij om de details te bekijken.

De combinatie polis in 2020

In 2020 zijn er 4 zorgverzekeraars die een combinatie zorgverzekering aanbieden:

Ditzo
€ 109,95
Eigen risico: € 385
HEMA
€ 111.-
Eigen risico: € 385
inTwente
€ 112
Eigen risico: € 385
DSW
€ 112
Eigen risico: € 385

Combinatiepolis in 2020

Zoals eerder vermeld is een combinatiepolis een combinatie tussen een natura- en restitutiepolis. Voor sommige zorgsoorten heb je recht op zorg (Naturapolis) en voor andere zorgsoorten recht op een vergoeding (restitutie).

Sinds kort zijn er een aantal restitutie zorgverzekeringen veranderd in een combinatie polis. De reden hiervan is dat de Nederlandse Zorgautoriteit de regels hebben aangescherpt rondom de polisnamen. Een polis mag nu alleen nog een restituepolis heten wanneer ook bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders een volledige vergoeding geld.

Zorgverzekering vergelijken? Doe het onafhankelijk op onze site

Vergoedingen en de combinatie zorgverzekering

Behandelingen bij een gecontracteerde zorgaanbieder worden volledige vergoed. Bij niet-gecontracteerde zorgaanbieders , is het mogelijk dat niet de gehele rekening wordt vergoed.

Je krijgen een vergoeding wanneer:

  • Als je naar een niet-gecontracteerde zorgaanbieder gaat, waarbij een wettelijk maximumtarief is afgesproken.
  • Er is een geen wettelijk maximumtarief bij de niet aangesloten zorgaanbieder.