Christelijke zorgverzekeraar gaat abortus en euthanasie vergoeden

Christelijke zorgverzekeraar gaat abortus en euthanasie vergoeden. We hebben het dan over Pro Life, dat vanaf volgend jaar deze ingrepen op gaat nemen in de basisverzekering. Dit heeft het moederbedrijf van Pro Life, Zilveren Kruis, deze week laten weten. Dit is overigens best bijzonder, want dergelijke ingrepen worden en werden door veel christenen afgewezen.

Christelijke zorgverzekeraar gaat abortus en euthanasie vergoeden vanaf volgend jaar

Pro Life gaat zorg en behandelingen die normaal gesp[roken door de ziektekostenverzekeraar worden vergoed vanuit het basispakket. Dit zijn dus abortus, euthanasie. Ivf-behandelingen en transgenderzorg. Pro Life dekte dit aanvankelijk niet. Verzekeraars met principiële bezwaren hoeven bepaalde sterk controversiële zorg in het basispakket namelijk niet te vergoeden. Dit is bij wet zo geregeld.

Kritiek vanuit verschillende hoeken

Om deze houding werden christelijke verzekeraars in het verleden nogal eens bekritiseerd, onder andere door GroenLinks en belangenorganisaties. ‘Het uitsluiten van vergoedingen heeft geleid tot een tweedeling. Niet alle christenen zullen hetzelfde denken over zaken als abortus en euthanasie. Om die reden is besloten om deze zorg toch te gaan vergoeden’, zo laat Pro Life in een verklaring weten

Check altijd eerst de website Zorgverzekerinq.nl

Wil jij alles weten over de zorgverzekering? Check dan altijd de website Zorgverzekerinq.nl. Hier maak je kennis met de beste verzekeraars en kun je bovendien de beste verzekeraars goed en snel met elkaar vergelijken om zo de juiste keuze te maken.

4.9/5 - (31 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar