budgetpolis-2020-goedkope-zorgverzekering

Budgetpolis 2020

Bekijk op deze pagina de Budgetpolis 2020 en haar vergoedingen en premies. Uiteraard is het ook aankomend jaar weer mogelijk om een goedkope zorgverzekering af te sluiten. In het kort bespreken wij de voor- en nadelen van een zogenaamde budgetpolis (online polis). De meeste mensen kiezen voor deze type zorgverzekering wanneer er eigenlijk weining tot geen zorgkosten gemaakt worden. Om erachter te komen of voor jou een budget zorgverzekering de beste optie is, kun je aan de slag met het vergelijken van de budgetpolissen van 2020.

Er zijn verschillende zorgverzekeringen. Zo is er de naturapolis, restitutiepolis en een combinatie van beide (combinatiepolis). Als jij kiest voor een budgetpolis kies je voor een natura verzekering met een zeer beperkte vrije zorgkeuze. Het is alleen mogelijk om een vergoeding te ontvangen van de zorgverzekeraar als jij je laat behandelen bij een geselecteerd aantal zorgverleners. Tevens zal je al je zorgzaken uitsluitend online kunnen doen, via de website of een app op je telefoon.

ZieZo Selectief
€ 101,95
Eigen risico: € 385
Univé
€ 105,85
Eigen risico: € 385
De Friesland
€ 106,75
Eigen risico: € 385

de-goedkope-zorgverzekering-in-2020-budgetpolisWaarom kiezen voor een goedkope zorgverzekering (budgetpolis)?

Waar je een beperkte zorgkeuze hebt met een reguliere naturapolis krijg je met een budgetverzekering nog meer beperkingen. Je kunt alleen naar een aantal zorgveleners en ziekenhuizen gaan voor een behandeling waar je dus de volledige vergoeding van de verzekeraar ontvangt. Wij raden je daarom ook altijd aan om te bekijken welke zorgaanbieders zijn gecontracteerd bij desbetreffende verzekeraar. Hiermee voorkom jij onverwachte situaties en kosten in het aankomende jaar. Wanneer jij je laat behandelen bij andere zorgaanbieders in 2020 ga je dus een gedeelte van de rekening zelf betalen.

De voordelen van een budgetpolis 2020

Er zijn zeker voordelen te noemen van een budgetpolis 2020. Vergeet niet er ook nadelen zijn aan het kiezen voor een beperkte budget zorgverzekering. Het grootste voordeel is natuurlijk dat de budgetpolissen altijd een lage zorgpremie hebben. Dus als jij deze zorgverzekering afsluit, en je ook nog zorgtoeslag ontvangt is het allemaal zeer gunistg. Als jij het totaal geen probleem vind om alleen online met de zorgverzekeraar in contact te staan, en je toch geen zorgkosten maakt kun jij kiezen om de budgetpolis van 2020 af te sluiten. Twijfel je nog? Neem dan altijd contact op met de zorgmaatschappij om persoonlijk advies te krijgen van helpdesk experts.

De nadelen van de budget zorgverzekering

Oke we hebben nu genoeg verteld over de voordelen van een budget verzekering. De nadelen gaan we nu benoemen. Stel jij kiest voor een budgetpolis 2020 en gaat volgend jaar toch onverwachts zorgkosten maken. Je wilt natuurlijk dat deze kosten vergoed worden door de zorgverzekeraar, het is alleen mogelijk om een 100% vergoeding te krijgen bij een geselecteerd aantal zorgaannbieders. Ga dus altijd kijken op de site van de verzekeraar om te zien welke zorgaanbieders zijn gecontracteerd in jouw regio.

De twee nadelen van de budgetpolis (2020) zijn dat de vrije zorgkeuze zeer beperkt is, en dat je in sommige gevallen verder moet reizen naar een zorgvelener die een contract heeft. Neem de tijd om te bepalen of jij dit jaar gaat overstappen naar een zorgverzekeraar die de budgetpolis aanbiedt. Vergeet overigens niet (zoals eerder aangegeven) dat je enkel online zorgzaken kunt regelen met de zorgmaatschappij!

Een goedkope zorgverzekering in 2020

Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden om je zorgverzekering goedkoop te maken. Niet alleen de budgetpolissen in 2020 zijn een zorgverzekering met lage premie. Zo kun je zelfs de duurste zorgverzekering (restitutiepolis) een stuk goedkoper maken via het eigen risico. Het allerbelangrijkste om te doen is in kaart brengen welke zorgkosten je het afgelopen jaar hebt gemaakt. Zodra jij dit hebt uigevonden is het een stuk eenvoudiger om te bepalen welke zorgverzekering voor jou de juiste is.

Voor studenten is het mogelijk om met behulp van de studenten zorgvergelijker aan de slag te gaan. Een zorgverzekering vergelijker die studenten het mogelijk maakt om de basis zorgverzekeringen te vergelijken. Het werkt net als onze reguliere zorgvergelijker. Uiteraard is de Budgetpolis 2020 terug te vinden in de uitgebreide vergelijker voor zorgverzekeringen. Meer weten? Wij verwijzen onze bezoekers altijd door naar de zorgmaatschappij om bijvoorbeeld persoonlijk advies te krijgen.

ZieZo Selectief
€ 79,95
Eigen risico: € 885
De Friesland
€ 84,75
Eigen risico: € 885
HEMA
€ 87,00
Eigen risico: € 885

Kies voor een vrijwillig eigen risico

In 2020 is het eigen risico net als afgelopen jaar 385 euro. Het is mogelijk om dit bedrag vrijwillig te verhogen in stappen van honderd euro tot maximaal 885 euro. Door dit te doen ga je een aanzienlijke korting krijgen op je zorgpremie. Vergeet natuurlijk dat wanneer je dus zorgkosten maken waar het eigen risico voor geldt je eerst de rekeningen zelf moet gaan betalen. De zorgverzekeraar start pas met het vergoeden wanneer het eigen risico volledig is verbruikt.

Bij eigenlijk alle zorgverzekeringen (ook met de budgetpolis 2020) kun je het eigen risico aanpassen. Doordat wij geen persoonlijk advies kunnen geven aan onze bezoekers zou je dit zelf moeten bepalen. Het allerbelangrijkste wat je zou moeten doen voordat je gaat overstappen van zorgverzekeraar is nagaan welke kosten eventueel zullen komen in het aankomende jaar. In de Zorgvergelijker 2020 kun jij de kortingen bekijken door het bedrag aan te passen in de filter (linkerkant).

Aanvullende zorgverzekeringen en de budgetpolis (2020)

Dekt de basis zorgverzekering in 2020 niet voldoende? Bekijk dan welke aanvullende modules je zorgverzekeraar heeft. Vaak kun je tegen een relatief lage premie aanvullende vergoedingen ontvangen. Het uitbreiden van je dekking is ook mogelijk met de Budgetpolis van 2020. Op onze site hebben wij heel veel zorgverzekeraars uitgelicht voor zowel de basis- tand- en aanvullende verzekeringen.

De meeste mensen kiezen ervoor om toch aanvullend te verzekeren. Doordat er geen vergoedingen voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen zijn binnen het basispakket. Dan is er nog de tandartsverzekering die je kan toevoegen aan je budget verzekering. Ga dus na of jij voldoende dekking hebt aankomend jaar met de basis zorgverzekering.

Vergelijk de budgetpolissen en goedkope zorgverzekeringen

Je weet dus nu ongeveer hoe de budgetpolis in 2020 te bieden heeft. De volgende logische stap zou zijn om de zorgverzekeringen te vergelijken. Maak vrijblijvend gebruik van onze Zorgvergelijker 2020 (volledig onafhankelijk). Hier kun jij onder andere de budgetpolissen en andere goedkope zorgverzekeringen vergelijken met elkaar. Maar hoe werkt de vergelijking?

Aan de linkerkant van de tool dien jij alle filters in te vullen. Bepaal dus de hoogte van het eigen risico, de zorgkeuze samen met de aanvullende vergoedingen die jij wilt. Zodra dit gedaan is krijg je direct een overzicht zien. De goedkoopste zorgverzekering 2020 staat altijd bovenaan, en voldoet aan de door jouw ingevulde criteria. De getoonde zorgverzekering (budgetpolis) kun je dan vervolgens direct aanvragen omdat wij je doorverwijzen naar de verzekeraar.

Bekijk hier alle zorgpremies voor het aankomende jaar