Goedkope zorgverzekering 2020 - Budgetpolis 2020

Budgetpolis 2020

Ben jij opzoek naar een Budgetpolis 2020? Vergelijk hieronder alle verzekeringen met elkaar en kom er direct achter welke goedkope zorgverzekering 2020 het beste past in jouw situatie. Wat is eigenlijk een budgetpolis? Je krijgt met een budgetpolis de minimale dekking vanuit de basisverzekering, de zorgverzekering 2020 premie is echter een stuk lager dan de gemiddelde polis. Niet voor iedereen is een Budgetpolis 2020 geschikt, met name voor mensen die toch wel gebruik maken van een aantal behandelingen in het jaar. Een budgetpolis is bijna altijd een naturapolis, dat betekent dat je alleen bij gecontracteerde zorgverleners terecht kunt voor zorg. Ga je naar een andere zorgaanbieder? Dan ga jij zelf een gedeelte van de rekening meebetalen. Een goedkope zorgverzekering 2020 is vaak beperkt, en wordt ook wel een budgetpolis genoemd.

Goedkope zorgverzekering 2020

Je wilt een goedkope zorgverzekering 2020 afsluiten, en met een betaalbare zorgpremie? Bedenk goed of de goedkoopste zorgverzekering 2020 wel de beste is voor jou. Je kunt namelijk met een budgetpolis 2020 niet bij alle zorgverleners terecht, ook dien je vaak alles online te regelen met je zorgverzekeraar zoals het declareren van je zorgnota of alle andere vragen. Voor ouderen is het vaak niet aangenaam om enkel online zorgzaken te doen. Een goedkope zorgverzekering in 2020 is wat eigenlijk iedereen wilt hebben, maar waaorm kiest niet iedereen hiervoor? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij vanzelfsprekend. De kosten die je maakt, zijn in eerste instantie voor jezelf, je betaalt dit met het verplichte eigen risico. Als jij het eigen risico gaat verhogen naar het maximale ga je altijd de kosten zelf betalen tot maximaal 885 euro op jaarbasis. Kun jij deze kosten betalen in 2020? Dan is wellicht een budgetpolis 2020 een optie voor jou!

Het verschil tussen een budget, natura en restitutiepolis uitgelegd

De budgetpolis 2020 wordt vaak gekozen door bijvoorbeeld studenten die geen of weinig zorg nodig hebben. Je kunt enkel terecht bij zorgverleners die een afspraak hebben gemaakt met je zorgverzekeraar. Bij wie je exact terecht kunt voor een behandeling zonder hiervoor extra te moeten betalen, kun je teruglezen op de website van de zorgverzekeraar.

Met een naturapolis heb je ook een beperkte keuze uit behandelaars, dus geen volledige vrije zorgkeuze maar krijg je een betere vergoeding dan een budgetpolis 2020. Een naturapolis kan best een goedkope zorgverzekering 2020 zijn. De verzekeraar betaald je zorgkosten direct aan je zorgverlener, dit hoef je dus niet zelf te betalen. Belangrijk om te weten is dat de zorgverlener een afspraak heeft met de zorgmaatschappij, dus de ziekenhuis of apotheker waar je langs gaat moet een contract hebben met je verzekeraar om je kosten vergoed te krijgen.

Je kan ook naar een niet gecontracteerde aanbieder gaan, maar de extra kosten die gemaakt gaan worden zijn voor eigen rekening. Plus je zal de nota in veel gevallen eerst volledig zelf moeten betalen, en via een declaratie een gedeelte van de note terug vragen.

Wanneer je een volledige vrije zorgkeuze wilt hebben, zou je moeten kiezen voor een restitutiepolis. Je kunt terecht bij iedere zorgverlener in Nederland zonder hiervoor extra kosten te moeten gaan maken. Een nadeel is dat wanneer je naar een ziekenhuis gaat die geen contract heeft met je zorgverzekeraar zou je de extra kosten eerst zelf moeten voorschieten, voordat de verzekeraar je de vegoeding gaat terugbetalen (declareren). Een restitutiepolis is vaak niet de goedkoopste zorgverzekering 2020, gebruik de vergelijker om te zien welke polis het beste past bij jou.

”Vrije zorgkeuze niet belangrijk? Kies dan de Budgetpolis 2020”

Combinatiepolis

Een combinatiepolis is een combinatie van een natura- en restitutiepolis. Je gaat een vergoeding krijgen van je verzekeraar wanneer je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat, echter zijn er maximale vergoedingen hiervoor. Je krijgt bijvoorbeeld maximaal 75% vergoed wanneer je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat.

Het is belangrijk om goed op te letten wanneer je andere zorgverzekering voor 2020 gaat kiezen. Bekijk hoe hoog het eigen risico is, of je een volledige vrije zorgkeuze hebt of niet, en of je wellicht een aanvullende verzekering moet afsluiten voorbijvoorbeeld de tandartskosten. Als je een aanvullende verzekering wilt afsluiten mag je dit doen bij een andere zorgverzekeraar dan waar je een goedkope zorgverzekering 2020 gaat afsluiten. In de praktijk wordt dit maar weinig gedaan, omdat de premie voor de aanvullende verzekering vaker wordt verhoogd als je niet de basisverzekering bij hen afsluit.

Eigen risico verhogen

In 2020 blijft het eigen risico staan op 385 euro, net als vorig jaar. De overheid had dit vastgelegd in het regeerakkoord. Het is mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen, hierdoor ga je minder zorgverzekering 2020 premie betalen. Je krijgt dus een flinke korting op je polis! Het eigen risico kun je met maximaal 500 euro verhogen per jaar, dat komt neer op een bedrag van 885 euro. Waarom zou ik juist wel of niet het eigen risico verhogen? De kosten die je maakt, ga je in eerste instantie zelf betalen. Voordat de zorgverzekeraar gaat vergoeden dient het eigen risico volledig te zijn verbruikt. Als jij het eigen risico flink gaat verhogen, naar laten we zeggen 885 euro, dan zul jij deze 885 euro gaan betalen als jij veel gebruik maakt van zorg in 2020. Het verhogen is dus niet aan te raden voor mensen die veel gebruik maken van zorg. Vaak kiezen studenten en jonge mensen er voor om dit te doen, zij maken namelijk bijna geen kosten in het jaar.

Bekijk de aanvullende verzekeringen >>

De informatie die je hier leest hebben wij samengesteld voor jou, echter kun je hier geen rechten aan ontlenen. Wij verwijzen je graag door voor meer informatie naar de website van desbetreffende zorgmaatschappij.

Budgetpolis 2020
4.6 (91.3%) 46 votes