Bewuzt of Anderzorg?

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
218,75
Zorgkeuze
ruim
Inclusief VGZ Mindfulness coach app
  • Niet direct af te sluiten, wel via Independer
Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
224,88
Zorgkeuze
ruim
Budget zorgverzekering van Menzis
  • Ruime zorgkeuze
  • Inclusief 4 premium apps
  • Zorgverleners zonder contract beperkt vergoed

Wat doe jij met je zorgverzekering? Kies je voor Bewuzt of Anderzorg? Om een goede keuze te maken is het goed de verzekeringen te vergelijken, iets dat je prima elders op dit platform kunt doen. We nemen hier alvast een voorschot op de vergelijking en stellen beide verzekeraars nader aan je voor.


Bewuzt of Anderzorg Zorgverzekering

Regel je verzekering via de app en speel met de hoogte van je eigen risico

Logo Bewuzt 2025Kies je voor Bewuzt, dan kies je altijd voor een scherpe premie die 100 procent vergoeding biedt bij de gecontracteerde zorgverleners en 65 procent bij de niet-gecontracteerde zorgverleners. Bij de aanbieder kun je alles prima via de Bewuzt Zorg app regelen en kun je spelen met de hoogte van het eigen risico. Verhoog je het eigen risico tot maximaal 885 euro, dan betaal je elke maand twintig euro minder. Bewuzt biedt drie aanvullende verzekeringen. Bij deze verzekeringen heb je de opties Tand en Fysio die je nog weer in de opties Goed en Beter hebt. Verder heb je nog de optie Buitenland.

SamenGezond leert je hoe je een gezonder kleven kunt leiden

Logo Anderzorg 2025Anderzorg weet al elf jaar precies wat het doet en biedt steeds een van de laagste premies van ons land aan. Bovendien biedt het met SamenGezond een manier om daadwerkelijk gezonder te leven. Ook bij deze verzekeraar regel je alles via de handige App en de basisverzekering is prima geregeld. Kinderen tot 18 jaar verzeker je gratis mee en heb je de mogelijkheid je eigen aanvullende verzekering samen te stellen. Je kunt daarbij kiezen uit extra opties voor de fysiotherapie en tandheelkunde, terwijl je ook de optie buitenland kunt kiezen bij deze verzekeraar.

Beide verzekeraars bieden de optie Buitenland en stapelkorting

Beide verzekeringen bieden zogenaamde stapelkortingen. Kies je twee van de drie aanvullende verzekeringen, dan krijg je een leuke korting. Wat beide verzekeraars ook gemeen hebben is de optie Buitenland. In het geval van Bewuzt geldt dan 100 procent vergoeding voor spoedeisende zorg wereldwijd en worden ook de extra kosten voor spoedeisende zorg en repatriëring vergoed. Dat geldt ook voor alle andere kosten die niet  vanuit de basisverzekering vergoed worden. Bewuzt is bovendien de enige verzekeraar die werkt met een no-claim korting. Heb je het voorgaande jaar geen gebruik gemaakt van je aanvullende verzekering, dan wordt dat beloond met een aantrekkelijke korting.

Bewuzt of Anderzorg; een moeilijke afweging

Bijzonder aan Anderzorg is dat je zelf je aanvullende zorgverzekering samenstelt en ook bij deze verzekeraar kun je de hoogte van het eigen risico aanpassen om zo maandelijks minder geld te hoeven betalen. Bijzonder ook is dat je gericht hulp krijgt bij het starten van een gezonde levensstijl. Conclusie? Beide zorgverzekeraars bieden eigenlijk alles en maken je het echt gemakkelijk. Een heel lastige keuze dus, die op details beslist zal worden. Een ding is zeker. Sluit je bij een van beide partijen een zorgverzekering af, dan heb je dat in elk geval prima voor elkaar.

4.7/5 - (8 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar